H αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής φαίνεται πως αποτελεί δυναμική κατηγορία στα παραφαρμακευτικά προιόντα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της εξαγοράς των προϊόντων Superfoods της εταιρίας Astra Medical, από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες Βιανέξ ΑΕ της οικογένειας Γιαννακόπουλου και Παφάρμ ΑΕ της οικογένειας Παπάζογλου. Το ύψος της εξαγοράς είναι 6 εκατ. ευρώ και για την υλοποίησή της δημιουργήθηκε νέα κοινή εταιρεία στην οποία οι προαναφερόμενες βιομηχανίες συμμετέχουν με 50% η κάθε μία. Ρόλο συμβούλου στη νέα επιχειρηματική προσπάθεια θα αναλάβει ο κ. Ι. Λιακόπουλος.

H επένδυση προβλέπεται να αποσβεστεί σε διάστημα τριών χρόνων, ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται οι 18 θέσεις εργασίας και πρόκειται άμεσα να προστεθούν άλλες 5 θέσεις και εν συνεχεία θα γίνουν άλλες 20 προσλήψεις στα πλαίσια του διετούς προγράμματος ανάπτυξης, που στόχο θα έχει την εξαγωγή αυτών των προϊόντων.

Η συμφωνία αφορά σε 63 κωδικούς προϊόντων, των οποίων η παραγωγή ως τώρα ήταν σε 3 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Στόχος των δύο επιχειρηματιών είναι η παραγωγή να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στη χώρα μας στις μονάδες της Βιανέξ, η οποία γι΄ αυτό το σκοπό θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 μέχρι το 2014 τα προϊόντα superfoods, είχαν σταθερά ανοδικές πωλήσεις, αγγίζοντας τα 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως (πωλήσεις χονδρικής για το 2014), ενώ ο τζίρος των Superfoods στα 7 χρόνια κυκλοφορίας του άγγιξε και τα 6 εκατ. ευρώ. Για την ίδια χρονιά, ως προς το μερίδιο αγοράς, τα προϊόντα βρίσκονται στο τοπ 5 των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής.

«Οι βάσεις για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το νέο εγχείρημα, βρίσκονται αφενός στην πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία στο χώρο του φαρμάκου, που «κουβαλούν» η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η οικογένεια Παπάζογλου, υπηρετώντας με συναίσθηση της ευθύνης τους, τη φροντίδα για την Υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Αφετέρου, οι πατριάρχες των δύο οικογενειών, ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Παπάζογλου συνδέονται με φιλία δεκαετιών, πέρα από την δραστηριοποίησή τους σε έναν κοινό επιχειρηματικό χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλους.

«Η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία, που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα. Οι κυβερνώντες και σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν εφαρμόσει και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές που στο στόχαστρό τους βάζουν μονομερώς το φάρμακο, για την περιστολή δαπανών. Παρόλα αυτά, εμείς επιμένουμε να επενδύουμε στη χώρα, κοιτώντας και παρεμφερή με το φάρμακο αντικείμενα», προσέθεσε.

«Σήμερα ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι, που έχει ως στόχο να ενισχύσει την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία των καταναλωτών μέσα από τις φυσικές πρώτες ύλες και την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων Superfoods. Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι η αποστολή μας θα μας καταστήσει τη Νο 1 επιλογή του τελικού καταναλωτή τόσο στην ελληνική αγορά, και γιατί όχι και του εξωτερικού» σημείωσε από την πλευρά ο Κώστας Παπάζογλου.
«Η εξαγορά της Superfoods είναι για το επόμενο βήμα για την εταιρία, ώστε να ανοίξει τα φτερά της, η οποία σε έξι χρόνια έφθασε το τζίρο πολλών μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα», σημείωσε ο Γ. Λιακόπουλος, δημιουργός των συμπληρωμάτων διατροφής.