Ανοικτά με λουκέτο απειλείται πλέον η μεταλλουργικήΛΑΡΚΟτων 1.500 εργαζομένων για την περίφημη υπόθεση της επιστροφής παράνομων κρατικών ενισχύσεων 160 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το τελεσίγραφο δύο εβδομάδων που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στην ελληνική πλευρά εκπνέει, δυνατότητα επιστροφής του επίμαχου ποσού δεν υπάρχει, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφανθεί αν θα προχωρήσει σε πώληση της ΛΑΡΚΟ, λύση που για πολλούς θεωρείται μονόδρομος.

Διαφορετικά, η Κομισιόν θα παραπέμψει τη χώρα στο Ευρωδικαστήριο και το πολύχρονο σίριαλ της ΛΑΡΚΟ θα κλείσει οριστικά με την εταιρεία να βάζει λουκέτο, όπως έχει συμβεί σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις πανευρωπαϊκά τα τελευταία χρόνια.
Το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πάνου Σκουρλέτη και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα απασχολήσει το προσεχές Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Η κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί πως δεν υπάρχει θέμα παράνομης κρατικής ενίσχυσης (παρότι η Κομισιόν το λέει ρητά και στην τελευταία επιστολή της) και επιμένει ότι η υπόθεση είναι νομικά μαχητή, με το επιχείρημα ότι τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου αποπληρώνονται κανονικά.

«Αναζητείται βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ» απαντούν κύκλοι του Πάνου Σκουρλέτη, δίχως να διευκρινίζουν τι εννοούν και κατά πόσον αυτή η λύση αφορά την πώληση της εταιρείας.