Στην καταγγελία ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεν συντάχθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας αλλά από Γάλλους τεχνοκράτες προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Βρούτσης επικαλέστηκε ανακοίνωση των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, που επιβεβαιώνουν -όπως είπε- ότι το σχέδιο «δεν πέρασε ποτέ από το υπουργείο Εργασίας».

Στην επιστολή του, ο Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν κάποια συμμετοχή στην εκπόνηση του νομοσχεδίου, όπως υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος.

«Εξ’ αφορμής πλήθους δημοσιευμάτων, τα οποία αναπαράγουν την κατ’ επανάληψη δήλωση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλου ότι η πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό συντάχθηκε και εκπονήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους του Υπουργείου, ενημερώνουμε κατηγορηματικά ότι για το συγκεκριμένο προσχέδιο καμία συμμετοχή δεν είχαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου.

»Ατυχώς οι ασφαλιστικές και διοικητικές υπηρεσίες, ακόμη και σήμερα, παραμένουν στο περιθώριο ως προς τη σύνταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

»Επιπλέον το σχέδιο νόμου πέραν του ότι είναι στρεβλό στη φιλοσοφία του και φαλκιδεύει το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, από νομοτεχνικής άποψης είναι κάκιστο και η εφαρμογή του –μετά την τυχόν ψήφισή του– θα συναντήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες που θα πλήξουν κυρίως τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Όλο το υπαλληλικό προσωπικό του Υπουργείου είναι στο πλευρό της Κοινωνίας και ζητάμε ξεκάθαρα την απόσυρση του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ο κ. Κατρούγκαλος έβαλε τον πρωθυπουργό να βάλει στα χείλη του ότι το κείμενο αυτό είναι διαμορφωμένο μέσα από το υπουργείο Εργασίας. Είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν ποιος, πού και πότε έφτιαξαν το σχέδιο νόμου» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Απαντώντας, μέσω twitter, ο Γ.Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι ο κ. Βρούτσης υπονοεί πως οι δανειστές έχουν συντάξει το σχέδιο, και βάσει αυτού του σκεπτικού σημειώνει ότι η σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου για το ασφαλιστικό φανερώνει προφανώς ότι οι θεσμοί είναι σε σύγκρουση με τον εαυτό τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο κ. Βρούτσης (εξ ίδιων τα αλλότρια) λέει οτι το σχέδιο μας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση γράφτηκε απο τους δανειστές. Γι’ αυτό ειναι τόσο σκληρή η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς: έχουν βαθύτατες διαφωνίες με τον εαυτό τους, κατά τον κ. Βρούτση…»