Πλαστή εντολή σε τράπεζα, προκειμένου να πετύχει τη μεταφορά στον λογαριασμό του σε ελληνική τράπεζα ποσού 29.700 ευρώ από λογαριασμό τρίτου προσώπου σε τράπεζα του εξωτερικού στον οποίο απέκτησε πρόσβαση είχε δώσει 64χρονος, στα ίχνη του οποίου έφτασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε καταγγελία από ιδιώτη ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας του με τράπεζα στο εξωτερικό, την οποία ουδέποτε ο ίδιος είχε κάνει.

Σε επικοινωνία του με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει τη σχετική εντολή για τη μεταφορά των χρημάτων.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε επικοινωνία της και με την τράπεζα και τον εμπλεκόμενο πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, πρόεκυψε η εμπλοκή του 64χρονου.

Σε έρευνα που έγινε την Πέμπτη στο σπίτι του 64χρονου στο Περιστέρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, ενώ ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για απόπειρα απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφία με χρήση και παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων μέσω Διαδικτύου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.