Κόντρα στην κρίση και στο πάγωμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να αναπτυχθούν και μάλιστα να διακριθούν ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης. Ειδικότερα η RSM Ελλάδος, μέλος της RSM International, του έκτου μεγαλύτερου δικτύου ορκωτών ελεγκτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων στον κόσμο, αλλά και κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards για ένατη συνεχή χρονιά, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού κατά την οποία διακρίθηκαν οι 110 καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης με τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’ Honneur». Ανάμεσα στις 110 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται και οι τέσσερις ελληνικές: Coffee Island, Megas Yeeros, Pharma-Data, Βίκος.
Η διάκριση αυτή αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα καθώς ο θεσμός αυτός είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με αυστηρά και αξιοκρατικά κριτήρια που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και εννέα χρόνια, όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας που διοργανώνει τον διαγωνισμό. Οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό στον οποίο θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία όπου συμμετέχουν.
Είναι σημαντικό για την Ελλάδα το ότι για ένατη συνεχή χρονιά καταφέρνει να μπει στην ελίτ των καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης. Ο διευθύνων σύμβουλος της RSM Ελλάδος κ. Αθως Στυλιανού δήλωσε: «Συγχαρητήρια και στις τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις που κέρδισαν αυτή την τόσο σημαντική και τιμητική διάκριση. Παρ’ όλο που η χώρα μας δοκιμάζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές επιχειρήσεις καταφέρνουν κάθε χρόνο να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες των European Business Awards αποδεικνύοντας ότι οι έλληνες επιχειρηματίες δεν το βάζουν κάτω. Ολοι εμείς στην RSM Ελλάδος θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και να την προβάλλουμε μέσω του θεσμού των European Business Awards στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα. Αξίζει σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν από τη χώρα μας ένα μεγάλο μπράβο! Ευχόμαστε στους 4 Ruban d’ Honneur Recipients καλή επιτυχία για τον τελικό».

Παράλληλα συνεχίζεται ως τις 26 Φεβρουαρίου η ψηφοφορία του κοινού η οποία θα αναδείξει τον National Public Champion, δηλαδή την εταιρεία από τους National Champions της κάθε χώρας που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου και οι National Public Champions της κάθε χώρας θα παραμείνουν στη διαδικασία ψηφοφορίας η οποία θα συνεχιστεί πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάδειξη του European Public Champion. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του European Public Champion θα ανακοινωθούν στον τελικό τον Ιούνιο.
Τα European Business Awards είναι τα μοναδικά επιχειρηματικά βραβεία που αναδεικνύουν την αριστεία και τις καλές πρακτικές των επιχειρήσεων της Ευρώπης. Επίσημος Patron των βραβείων είναι ο Karel de Gucht, ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου.Η RSM Ελλάδος επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας έναν συγκεκριμένο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό γενικότερα.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από σημαντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders, ξεχώρισε τις 110 καλύτερες εταιρείες όχι μόνο για τις επιχειρηματικές τους διακρίσεις αλλά και για τον δυναμισμό, τη φιλοσοφία και την κουλτούρα τους. Οι εταιρείες αυτές εκλέχθηκαν με βάση ένα βίντεο το οποίο ετοίμασαν οι επιχειρήσεις και ανέβηκε μετέπειτα στην ιστοσελίδα των European Business Awards, καθώς και τις γραπτές απαντήσεις που έδωσαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.
Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα επιλέξει μέσω συνεντεύξεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ολλανδία στα γραφεία της RSM την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση στην καθεμιά από τις 11 κατηγορίες στις οποίες θα απονεμηθεί το European Business Award τον Ιούνιο του 2016 στο Gala απονομής που θα γίνει εφέτος για πρώτη φορά στο Μιλάνο.

HeliosPlus