Όσοι πολίτες, μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουν αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν φέτος τις αποδείξεις τους, μέχρι να έλθει η διάταξη που θα συνδέει το χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση κάρτας, δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Ο ίδιος προανήγγειλε αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες ανέργων και φοιτητών, ωστόσο απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι όταν ψηφιστεί η διάταξη οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μαζεύουν σε ενα κουτί τις χάρτινες αποδείξεις, αφού θα χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Ο αν. υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα και τόνισε πως δεν μπορεί να χρεώνουν εταιρείες επιπλέον κόστος για τη χρήση κάρτας, αναφέροντας ως παραδειγμα τα ΕΛΤΑ.

Επίσης, κάλεσε τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες για τη χρήση POS.

Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη» τόνισε.

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά, από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».