Το τρίτο ξενοδοχείο της Dolphin Capital, που λειτούργησε στη Δομινικανή Δημοκρατία τον Δεκέμβριο, έχει ήδη μπει στις λίστες με τα καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη, σε σημαντικές εκδόσεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

Μετά το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία, είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που προσθέτει η εταιρία στο χαρτοφυλάκιό της, με την υπογραφή και τις υψηλές προδιαγραφές της αλυσίδας Aman.

Αποτελεί την πρώτη φάση της επένδυσης στο πρότζεκτ Playa Grande της Dolphin, με τη συνολική επένδυση να ξεπερνά έως τώρα τα 150 εκατ. ευρώ. Το Playa Grande εκτείνεται σε 9.800 στρέμματα, με περισσότερα από 11 χλμ. ακτογραμμής. Επιπλέον, η αναδιαμόρφωση του Playa Grande Golf Course, από τον γιο του σχεδιαστή Ρόμπερτ Τρεντ Τζόουνς, τον Ρις Τζόουνς, καταλαμβάνει έκταση 1.800 στρεμμάτων, ενώ η ποιότητα του γηπέδου, θεωρείται από τους ειδικούς ως η κορυφαία στο είδος της.

Την υλοποίηση του Amanera ανέλαβε η ίδια ελληνική ομάδα που δημιούργησε το Amanzoe στο πόρτο Χέλι, ενώ αρκετά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή είναι ελληνικά, όπως τα μάρμαρα.

14 πρότζεκτ σύνθετων τουριστικών επενδύσεων

Η Dolphin αναπτύσσει 14 πρότζεκτ σύνθετων τουριστικών επενδύσεων, επτά στην Ελλάδα και επτά στο εξωτερικό.Από αυτά τέσσερα έχουν ήδη υλοποιηθεί ή είναι σε πλήρη εξέλιξη(Amanzoe καιNikkiBeachστο Πόρτο Χέλι,PlayaGrandeστη Δομινικανή Δημοκρατία καιPearlIslandστον Παναμά).

Ως πρώτης προτεραιότητας έργα χαρακτηρίζονται τα Amanzoe, Kilada Hills και Kea Resort στην Ελλάδα, το Playa Grande Club & Reserve στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά.

Επενδύοντας στον υψηλό και ποιοτικό τουρισμό, τα σχέδια της εταιρίας προβλέπουν την υλοποίηση εννέα resorts με διεθνή brands στην Ελλάδα, τέσσερα από τα οποία θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό της ταεπόμενα τρία-τέσσερα χρόνια. Εως τώρα η Dolphinέχει επενδύσει 300 εκατ. ευρώίδια κεφάλαια σε ξενοδοχεία στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ.Μίλτο Καμπουρίδη,όλο το πρόγραμμά της στην ελληνική επικράτειαθα απορροφήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ. Η εταιρεία έχει αντλήσει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε επενδυτικά οχήματα, με κύριο την Dolphin Capital Investors.

ΤοKea Resort θα είναι το δεύτεροAman στην Ελλάδα και το πρώτοσύνθετοτουριστικόκατάλυμα και υλοποιείταιστη θέση Βρόσκοπος στην Τζια. Εχει ήδη υπαχθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο, ενώ έχειεκδοθεί η τελική άδεια οικοδομής.Στα τέλη Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε επίσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το προεδρικό διάταγμα που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσηςKiladaHills στην Αργολίδα, ύψους 418 εκατ. ευρώ, η οποία αποτελεί μέρος του Porto Heli Collection, ευρύτερης ανάπτυξης θερέτρων του Ομίλου DCI στην περιοχή.

Το πρώτο από τα τουριστικά εγχειρήματα της DCI στην Ελλάδα, το Amanzoe Resort, έχοντας διανύσει πάνω από τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος άνω των 300 εκατ. ευρώ που υλοποιείται στην περιοχή του Κρανιδίου. Το 2014 η εταιρεία εγκαινίασε το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το οποίο περιλαμβάνεταιστην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου Porto Heli Collection.

Κορυφαίο στις επιλογές διεθνών ταξιδιωτικών εκδόσεων

«Το Amanera αποτελεί το πιο σημαντικό άνοιγμα ξενοδοχείου της χρονιάς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κορυφαίο αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure, που φιλοξενεί το Amanera στο εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου, καθώς και πολυσέλιδο άρθρο. Το συγκαταλέγει επίσης ανάμεσα στα ξενοδοχεία που πρέπει κανείς να επισκεφθεί μέσα στο 2016, στην “It List 2016: the Best New Hotels on the Planet”.

Το πολυσέλιδο αφιέρωμα στο «How To Spend It» της μηνιαίας ένθετης έκδοσης των Financial Times Φεβρουαρίου, αναφέρει ότι είναι «αψεγάδιαστο», «μινιμαλιστικό» και «στέκει αγέρωχο κτισμένο στην άκρη από βράχια 30 μέτρων ατενίζοντας ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πανοράματα της Καραϊβικής».

Το Amanera, αποτελεί κορυφαία επιλογή και πρόταση από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπως το Travel Sunday Times, το House & Garden, η Daily Telegraph, η ηλεκτρονική σελίδα του CNN με τίτλο “12 hot new hotels to check into in 2016”, καθώς και το οικονομικό κανάλι Bloomberg, με τίτλο “Here’s Where the Very Rich Like to Travel in the Caribbean”.

Εκτός όμως από το ξενοδοχείο, τα εξειδικευμένα περιοδικά Golf, όπως το εβδομαδιαίο περιοδικό GolfWeek με τίτλο “Water Water Everywhere” και το Golf Business Week, αναφέρονται και στο γήπεδο Playa Grande Golf Course, καθώς είναι το μοναδικό γήπεδο σε όλο το δυτικό ημισφαίριο τοποθετημένο πάνω σε βράχια 60 μέτρων και με δέκα οπές πάνω στον ωκεανό.