Η Σχολή Επιχειρηματικότητας, η πρώτη σχολή χωρίς καθηγητές της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ThinkYoung, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την στήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στον σταθμό της πρωτοποριακής αυτής πρωτοβουλίας στη χώρα μας –αφού προηγήθηκαν οι Βρυξέλλες, το Χονγκ Κονγκ και η Μαδρίτη, ο στόχος παρέμεινε κοινός: να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες του αύριο.

Και ποιος καλύτερος για να αναδείξει το ταλέντο των πολλά υποσχόμενων νέων, από ήδη επιτυχημένους επιχειρηματίες; Μέντορες, λοιπόν, αντί καθηγητών καθοδήγησαν 100 περίπου επίδοξους επιχειρηματίες 18-35 ετών.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες με στόχο να δημιουργήσουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο και να πείσουν την κριτική επιτροπή να τους ανακηρύξει νικητές, όπερ και εγένετο έπειτα από πέντε μέρες δημιουργικής ομαδικής εργασίας, εποικοδομητικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, αλλά και πολύτιμων συμβουλών από τους μέντορες-επιχειρηματίες.

Τα οφέλη της συμμετοχής πολλαπλά. Αρχικά, η ξεχωριστή εμπειρία συνεργασίας με ανθρώπους εξίσου παθιασμένους με την επιχειρηματικότητα. Έπειτα, η στήριξη που δόθηκε στη νικήτρια ομάδα να υλοποιήσει την ιδέα της. Και, τέλος, η έκπληξη που επιφύλαξε για όλους η Coca-Cola: συμμετοχή 4 τυχερών σε σεμινάριο για νεοφυείς επιχειρήσεις, στο διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο IE Business Schoolστη Μαδρίτη.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας είναι μόνο ένα από τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης νέων που στηρίζει η Coca-Cola, καθώς πιστεύει ότι οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας με τις καινοτόμες ιδέες, το ταλέντο και τη θέλησή τους να δουλέψουν σκληρά.

*Η Σχολή Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων «Θ.Ε.Α.» του ΕΒΕΑ.