Υπογράφηκε σήμερα, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Παπαστράτος, Χρήστου Χαρπαντίδη, η οποία αφορά στην δωρεά από την εταιρεία Παπαστράτος ενός κινητού x-ray scanner, αξίας 2 εκατ. ευρω.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο πλευρές, συμφώνησαν πως η εν λόγω δωρεά της Παπαστράτος αποτελεί απάντηση στο κάλεσμα από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου προς την επιχειρηματική κοινότητα, για συνεργασία κατά της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου. Το κινητό αυτό σύστημα καθιστά δυνατό τον καλύτερο εντοπισμό και την κατάσχεση παράνομων φορτίων καπνικών προϊόντων. Θα χρησιμοποιηθεί σε σημεία του εθνικού δικτύου της χώρας όπου υφίσταται το μεγαλύτερο πρόβλημα εισόδου και διακίνησης παρανόμων προϊόντων καπνού και θα μπορεί να ελέγχει έως και 80 φορτηγά και containers την ώρα.
«Θα αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» του ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και της διαφθοράς. Θέλω να ευχαριστήσω την Παπαστράτος για τη σημερινή δωρεά της και την ανταπόκρισή της στο κάλεσμα που απευθύνουμε προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Ευχή μας να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες και κλάδοι. Μέσα στο 2016 θα εξοπλιστούν όλα τα τελωνεία με αντίστοιχα συστήματα ελέγχου» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του την Παπαστράτος και χαρακτήρισε τη δωρεά ως εξαιρετικά σημαντική για τον εξοπλισμό των μηχανισμών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού, με τα κατάλληλα όπλα ενάντια στη διαφθορά και το λαθρεμπόριο. Εξήγγειλε, ακόμη, τη δημιουργία οργανισμού συντονισμού κατά του λαθρεμπορίου, παράλληλα με το νομοσχέδιο για τα καπνικά που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

«Το x-ray scanner που δωρίζει σήμερα η Παπαστράτος στο Υπουργείο Οικονομικών θα βοηθήσει στον περιορισμό της τροφοδότησης της αγοράς με παράνομα προϊόντα. Η εταιρεία μας θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και μέσο να στηρίζει την Πολιτεία, ώστε μαζί να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο. Η Παπαστράτος ξεκίνησε από το 2012 δράσεις για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. Συνεχίζουμε αλλά και περαιτέρω ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση ενός προβλήματος που είναι μάστιγα τόσο για τα κρατικά έσοδα όσο και για τον κλάδο μας, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, απασχολεί πάνω από 60.000 οικογένειες και συνεισφέρει το 7% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο και μέσο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης.