Προϊόντα ελαιολάδου από την πλούσια και εύφορη γη της Σπάρτης διακινεί στην Ελλάδα η εταιρεία Sparta Goods, η οποία στοχεύει να μεγαλώσει την παρουσία της στο εξωτερικό (Αμερική, Αγγλία, Ντουμπάι). Η ελληνική οικογενειακή επιχείρηση Sparta Goods ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 από τον Ανανία Καραχανίδη και αποτελεί αναβίωση και συνέχεια της Ανανίας, η οποία καταστράφηκε οικονομικά το 2008.
Ο προπάππους Ανανίας Καραχανίδης, το 1930, ερχόμενος στην Ελλάδα από τον Καύκασο, κατέφθασε στην Σπάρτη και ξεκίνησε με επιτυχία το εμπόριο ελαιολάδου μέσω της εταιρείας Ανανίας ΑΕ. Σήμερα, 100 σχεδόν χρόνια μετά, «η οικογένεια Καραχανίδη συνεχίζει την εμπορική του διαδρομή, μιλώντας πάντοτε με ευγνωμοσύνη για την ιερή γη της Σπάρτης, αναγνωρίζοντας τη μοναδική́ της αξία μέσα από μια αμφί́δρομη σχέση στοργής και φροντίδας» όπως ανέφερε ο Ανανίας Καραχανίδης, δισέγγονος του ιδρυτή και σημερινός καπετάνιος στο τιμόνι της λακωνικής επιχείρησης.
Καινοτόμα προϊόντα


Εχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των τροφίμων, «η οικογένεια Καραχανίδη, διάσημη σε όλον τον κόσμο για την ποιότητα των προϊόντων της, δημιουργεί την εταιρεία Sparta Goods, προωθώντας στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, προϊόντα ελαιολάδου, καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, σαπούνια ελαιολάδου, κεραλοιφές, βότανα Ταϋγέτου και τη σειρά threpsis superfoods που μπαίνουν δυναμικά στην αγορά με καινοτόμα προϊόντα υπερτροφών» όπως προσθέτει ο κ. Ανανίας Καραχανίδης. Η εταιρεία εξελίσσεται από τη σημερινή γενιά, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής και προσθέτει νέα προϊόντα. Σύντομα θα διακινήσει στην αγορά αλάτι, παστέλι και βότανα. Το επόμενο στάδιο της εταιρείας είναι να διεισδύσει πιο δυναμικά στο εξωτερικό και ήδη κάνει μικρή εξαγωγή σε Κύπρο και Αυστρία, είναι σε συζητήσεις με Αμερική και Αγγλία και στοχεύει να επεκταθεί στο Ντουμπάι και στη Σαουδική Αραβία ενώ στα μακροπρόθεσμα σχέδιά της είναι η ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στη Ρωσία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ