Ρόλο πύλης εισόδου για το Κινεζικό ηλεκτρονικό εμπόριο διεκδικούν πλέον τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), τα οποία αναλαμβάνουν την ημερήσια διακίνηση 100.000 δεμάτων στην Ευρώπη μέσω της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ, υπεγράφη την Παρασκευή σύμβαση εμπορικής συνεργασίας μεταξύ του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, κ. Κωστή Μελαχροινού και του διευθύνοντος συμβούλου της κινεζικής εταιρείας ZHEJIANG LTD, κ. Λιμπίν Ζου.
Η συμφωνία περιλαμβάνει:
– Την αποστολή δεμάτων από την Κίνα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (100.000 μικροδεμάτων ημερησίως σε πρώτη φάση).
– Την αποστολή μικροδεμάτων από την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ στην Κίνα.
– Την ανάπτυξη και δημιουργία από κοινού εγκαταστάσεων αποθήκευσης στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Κίνας.
«Με την υπογραφή της εμπορικής σύμβασης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναλαμβάνουν για τα επόμενα δύο χρόνια τον τελωνειακό διακανονισμό, τη μεταφορά, αποστολή και παράδοση προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, των δεμάτων που διακινεί από την Κίνα η εταιρεία «ZHEJIANG LTD» και καθιερώνονται ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη του κινεζικού e-commerce» αναφέρουν τα ΕΛΤΑ.
«Η Σύμβαση αποτελεί το επιστέγασμα των διαπραγματεύσεων που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο μερών στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ τους τον Αύγουστο του 2015» καταλήγει η ανακοίνωση.