Για το ενδιαφέρον της βελγικής εταιρείας Fluxys να εξαγοράσει ποσοστό του ΔΕΣΦΑ από την SOCAR, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του 66% στην τελευταία, ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλες, παρουσία του πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα Λικ Λιμπό (Luc Liebaut).

Η μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία SOCAR εκκρεμεί λόγω ενστάσεων που προβάλει η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, στις οποίες θεωρείται ότι μπορεί να δοθεί απάντηση με τη μεταβίβαση μέρους των μετοχών σε ευρωπαϊκή εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας -στην οποία συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα με σημαντικό ποσοστό το βελγικό Δημόσιο- αναφέρθηκαν επίσης στη μεγάλη εμπειρία της στον τομέα της διαχείρισης δικτύων φυσικού αερίου, καθώς έχει παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου, η οποία βρίσκεται σε ανάπτυξη. Προσέθεσε ότι η ολοκλήρωση των ενεργειακών έργων που έχουν δρομολογηθεί, αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα εποχή στο ενεργειακό πεδίο, με ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.