Κόντρα στην αστάθεια, στην οικονομική δυσχέρεια και στα επικείμενα νομοσχέδια λιτότητας που επικρατούν στην Ελλάδα, υπάρχουν ορισμένοι επιχειρηματίες που τολμούν να επενδύσουν στη χώρα μας, ενώ κάποιοι Ελληνες διακρίνονται στο εξωτερικό.
Η ελληνική εταιρεία καλλυντικών FREZYDERM εντάχθηκε στο δίκτυο Endeavor κατά το 61ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel –ISP) της Endeavor Global στο Μαρόκο, εκπροσωπούμενη από τον CEO κ. Ιωάννη Αναστασίου. Ο κορυφαίος οργανισμός Endeavor εντοπίζει επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Η υγιής και διαρκής πορεία ανάπτυξής της έχει οδηγήσει σε διείσδυση σε ξένες αγορές, με τα προϊόντα της σήμερα να εξάγονται σε 22 χώρες.
Εν τω μεταξύ, η σουηδική αλυσίδα ένδυσης Η&Μ εγκαινίασε πρόσφατα το νέο κατάστημα στην Ερμού, το οποίο εκτός από ρούχα διαθέτει και είδη σπιτιού. Το νέο κατάστημα των 3.900 τ.μ. προσφέρει μόδα για όλη την οικογένεια, το σπίτι καθώς και τη νέα σειρά Beauty και θα αντικαταστήσει το κατάστημα στην οδό Ερμού 22. H Η&Μ απαριθμεί 32 καταστήματα σε 11 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πάτρα και Χανιά.
Παράλληλα, η Coca-Cola Hellenic και ο ΟΤΕ έρχονται κοντά μέσα από μια αναπτυξιακή συνεργασία για την εγκατάσταση και λειτουργία Data Center στην Ελλάδα, ένα έργο ύψους 43 εκατ. ευρώ. Επειτα από διεθνή διαγωνισμό, η Coca-Cola Hellenic ανέθεσε στον όμιλο ΟΤΕ τη λειτουργία του Data Center που εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής περισσότερων από 36.000 εργαζομένων της στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται.
Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανελκυστήρων KLEEMANN, η οποία έχει έντονη παρουσία στο εξωτερικό, συμμετείχε στην INTERLIFT, τη διεθνή έκθεση ανελκυστήρων που πραγματοποιείται στο Augsburg της Γερμανίας, παρουσιάζοντας τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις που έχει αναπτύξει για την παγκόσμια αγορά, όπως και τις εμπορικές της προτάσεις για κάθε χρήστη. Στη διοργάνωση της «INTERLIFT 2015» η KLEEMANN συνδύασε την παρουσία στο πεδίο της τεχνολογικής και σχεδιαστικής πρωτοπορίας με την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης της θυγατρικής KLEEMANN Aufzüge GmbH στη Γερμανία, εμπορικής εταιρείας που σκοπό έχει να διευρύνει περαιτέρω τις πωλήσεις των συστημάτων KLEEMANN σε μία από τις σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού για τον όμιλο.
Ακόμη, στη Γερμανία βρέθηκε και η ελληνική τυροκομική εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2015 στην Κολωνία της Γερμανίας. Στο περίπτερό της η εταιρεία παρουσίασε την πλήρη γκάμα των ελληνικών παραδοσιακών ΠΟΠ τυροκομικών με την επωνυμία ΗΠΕΙΡΟΣ, αλλά και νέα προϊόντά της.
Επίσης, η θυγατρική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού στην Πολωνία PLAY κατοχύρωσε το φάσμα 4G στις περιοχές των 800 MHz και 2.6 GHz, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της σχετικής δημοπρασίας που διενήργησε η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Πολωνίας (UKE). Ο κ. Κώστας Καραφωτάκης, γενικός διευθυντής του Ομίλου Olympia, δήλωσε σχετικά: «Η κατοχύρωση των νέων φασμάτων ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική μας για συνεχή εξέλιξη και υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού πλάνου στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Πολωνίας».

HeliosPlus