Στα χέρια ήρθαν δήμαρχος της Αττικής με μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του ΔΣ της εισηγμένης, με αφορμή την αλματώδη αύξηση των οφειλών των δήμων προς την εταιρεία ύδρευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στη συνεδρίαση της 30ής Σεπτεμβρίου εκτυλίχθηκαν πρωτοφανή περιστατικά, που έφτασαν στην απόπειρα χειροδικίας εκ μέρους δημάρχου της Αττικής κατά μέλους του ΔΣ της εταιρείας.
Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΥΔΑΠ, αιτία για την πρωτοφανή αυτή διένεξη αποτέλεσε η παρουσίαση στο ΔΣ της κατακόρυφης ανόδου των οφειλών των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, οι οποίες μέσα σε λίγους μήνες πολλαπλασιάστηκαν, φτάνοντας από τα 4 στα 24 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια τόσο το στενό Δημόσιο όσο και οι δήμοι είχαν προχωρήσει σε εκτατεμένες ρυθμίσεις και αποπληρωμές των χρεών τους στην εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα φορτίστηκε όταν μέλος του ΔΣ άσκησε κριτική στη διοίκηση για το γεγονός ότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει την εταιρεία από την επανεμφάνιση του φαινομένου «δεν πληρώνω» από τους δήμους.
Κατά τις ίδιες πηγές, η επιμονή του μέλους του ΔΣ να κοινοποιηθούν τα ονόματα των δήμων που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την εισηγμένη οδήγησε δήμαρχο της Αττικής, που βρισκόταν στην αίθουσα, να επιτεθεί στον πρώτο.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον έξαλλο δήμαρχο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΥΔΑΠ, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πρωτοφανές στην ιστορία της εταιρείας. Μάλιστα, μιλούν για ευθύνες τόσο του πρόεδρου του ΔΣ του όσο και του υπουργείου Υποδομών αναφορικά με την ανάγκη εύρρυθμης λειτουργίας των οργάνων εταιρικής διακυβέρνησης της εισηγμένης.