Την τιμητική διάκριση «Airport Chief Executive of the Year» έλαβε την Τετάρτη στο Ελσίνκι από τον διεθνή αεροπορικό φορέα «CAPA Centre for Aviation» ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιάννης Παράσχης για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των αερομεταφορών.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, είναι η πρώτη χρονιά που βραβεύεται εκπρόσωπος του κλάδου των αεροδρομίων.
«Ο Γιάννης Παράσχης ήταν ο πρώτος CEO αεροδρομίου που ξεχώρισε η ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων στη 13χρονη ιστορία του θεσμού, με κριτήριο το προσωπικό αποτύπωμα στον χώρο, την πρωτοπόρο στρατηγική σκέψη και την εισαγωγή καινοτόμων προσεγγίσεων που «έκαναν τη διαφορά» στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον των παγκόσμιων αερομεταφορών» σημειώνεται.
Σύμφωνα με το «Ελ. Βενιζέλος», η βράβευση του κ. Παράσχη αποτελεί «μια πολύ ουσιαστική αναγνώριση από τον κλάδο για την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του αεροδρομίου της Αθήνας σε μια μακρόχρονη συγκυρία ανατροπών και δυσχερειών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, κυρίως χάρη στη σύλληψη και την εφαρμογή στρατηγικών που άνοιξαν νέους δρόμους και αποτέλεσαν πρότυπο προς υιοθέτηση στον ευρύτερο αεροδρομιακό χώρο».
Η βράβευση του κ. Παράσχη, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» του αεροδρομίου των Σπάτων από το 2007 έρχεται «για την πρωτοποριακή προσέγγιση και την ικανότητα να προάγει και να οδηγεί το αεροδρόμιο σε εξαιρετικά αποτελέσματα, παρά τις εξόχως δυσμενείς συγκυρίες», σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα.
Κριτήρια της επιτροπής αξιολόγησης ήταν παράγοντες, όπως η «διαρκής καινοτομία στον τομέα της αεροδρομιακής τεχνολογίας, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με συνεχή αύξηση παραγωγικότητας και μείωση του λειτουργικού κόστους, η ιδιαίτερα αποδοτική προσπάθεια του ΔΑΑ να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στις εγκαταστάσεις του, η πρωτοβουλία δημιουργίας του μεγαλύτερου ενιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου σε αεροδρόμιο και η εξαιρετικά σημαντική διαχρονική πρωτοπορία και ο δυναμισμός του ΔΑΑ στον τομέα του αεροδρομιακού μάρκετινγκ, των υποστηρικτικών προγραμμάτων και των κινήτρων του προς τις αεροπορικές εταιρείες» σημειώνει ο διεθνής αερολιμενας.
«Το αεροδρόμιο της Αθήνας», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή με διακρίσεις και απτά αποτελέσματα, έδωσαν επιπλέον, παρά τις προκλήσεις μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, ένα εξαιρετικό δείγμα βελτίωσης και σταθεροποίησης της κίνησης, από το οποίο δεν έλειψε σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών για την υποστήριξη της ανάπτυξης, των αεροπορικών εταιρειών και, εν τέλει, του επιβάτη».
«Η αναγνώριση αυτή από τον κορυφαίο φορέα πληροφόρησης και ανάλυσης των αερομεταφορών, είναι ιδιαίτερα τιμητική. Αποδεικνύει ότι, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, μια εταιρεία με τη σωστή διακυβέρνηση και τη δέσμευση μιας ικανής και προσηλωμένης ομάδας ανθρώπων, μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση να αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό η δουλειά μας και να ξεχωρίζει το αεροδρόμιο της Αθήνας ως πρότυπο και υπόδειγμα για την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και πρωτοποριακών πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο κ. Παράσχης.
«Η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων δεν είναι ποτέ επίτευγμα ενός στελέχους. Το βραβείο αυτό ανήκει στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στους 13.000 εργαζόμενους στους 300 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και εταιρείες, που συνυπάρχουν στην κοινότητα του αεροδρομίου μας» πρόσθεσε.