Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο οι δραστικές παρεμβάσεις ανακαίνισης που πραγματοποιούνται από τον ΟΠΑΠ στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας μας, το Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού». Οι πρωτοβουλίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά δράσεων του ΟΠΑΠ στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, τον οποίο έχει καταστήσει έναν από τους τρείς πυλώνες της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στα δύο μεγαλύτερα δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας αφορούν:

* στην ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων για την αποκατάσταση των οικοδομικών φθορών στους εσωτερικούς χώρους και των 2 ορόφων των Νοσοκομείων.
* στην ειδική εσωτερική διακόσμηση ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά που θα λειτουργήσει θεραπευτικά και θα είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις σύγχρονες ιατρικές αντιλήψεις.
* Στην επισκευή και αντικατάσταση του εξοπλισμού των θαλάμων νοσηλείαςαντικατάσταση ραφιών και στρωμάτων στα κρεβάτια των κλινών των ασθενών, ανανέωση του εξοπλισμού των γραφείων των ιατρών, νοσηλευτών και στους χώρους ανάπαυσης ξεκούρασης του προσωπικού.
Το μεγάλο έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να ολοκληρώνεται και η ανακαίνιση των 2 ορόφων στα παραπάνω Νοσοκομεία. Ο 5ος όροφος του Κεντρικού Κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», συνολικού εμβαδού 1,800.00 m2 που στεγάζει σήμερα την 1η και την 2η Πανεπιστημιακή Κλινική συνολικής δυναμικότητας 40 κλινών, την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών Α + Β, δυναμικότητας 20 θερμοκοιτίδων και την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Πανεπιστημιακής Κλινικής, δυναμικότητας 30 θερμοκοιτίδων.
Ο 3ος όροφος της Πτέρυγας Α του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» συνολικού εμβαδού 520 m2 που στεγάζει σήμερα την Α + Β Χειρουργική Κλινική, συνολικής δυναμικότητας 34 κλινών.
Στόχος του ΟΠΑΠ με την ολοκλήρωσή των έργων στα δύο δημόσια εξειδικευμένα Νοσοκομεία, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, είναι να συνδράμει τα Νοσοκομεία να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε συνθήκες κορυφαίου επιπέδου. Πιο συγκεκριμένα στοχεύει στην λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση των Νοσηλευτικών Τμημάτων και των Εξωτερικών Ιατρείων που έχουν ανάγκη και παράλληλα να επιτύχει τη βελτίωση του θεραπευτικού περιβάλλοντος του άρρωστου παιδιού, μέσω της κατάλληλης διακόσμησης και της ανάπλασης των χώρων νοσηλείας, παραμονής ή εξέτασης των μικρών ασθενών, ώστε να δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο άλλωστε, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του