Η Amazon εντείνει την κόντρα με δύο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, την Google και την Apple. Σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε ο αμερικανικός κολοσσός σε ορισμένους από τους πωλητές του, προτίθεται στο τέλος του τρέχοντος μηνός να σταματήσει τη διάθεση των απούλητων συσκευών για τις υπηρεσίες Google Chromecast και Apple TV, ενώ, επιπλέον, δε θα επιτρέψει νέες καταχωρήσεις των συσκευών.
Η Amazon πουλάει μια ανταγωνιστική συσκευή συνεχούς ροής (streaming), την Fire TV, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει στην ηλεκτρονική αγορά της κάποιες άλλες τέτοιες συσκευές, όπως η Roku. Η εταιρεία δήλωσε ότι η απομάκρυνση των συσκευών της Google και της Apple από την ιστοσελίδα της γίνεατι για να αποφευχθεί η «σύγχυση στους καταναλωτές», δεδομένου ότι δεν επιτρέπουν την μετάδοση περιεχομένου βίντεο της Amazon, η οποία είναι συνδεδεμένη με την Prime συνδρομή της, επισημαίνει η Wall Street Journal.
«Είναι σημαντικό ότι οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που πουλάμε να είναι συμβατές με την Prime Video υπηρεσία μας» τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρείας στο email που απέστειλε στους πωλητές.
Οι κινήσεις αυτές, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα, δείχνουν ότι η Amazon θέλει να δυσκολέψει και να αποτρέψει τους πελάτες της από το να αλληλεπιδρούν με τους ανταγωνιστές της μέσω της ιστοσελίδας της.