Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα λειτουργήσει από τις 5 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Η τελετή εγκαινίων θα γίνει στις 8μ.μ. της Παρασκευής, 4 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΘ- HELEXPO επισημαίνει ότι «η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αναδεικνύει τη σημασία και τη βαρύτητα του παλαιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού θεσμού της χώρας, της ΔΕΘ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και για εκθέτες από όλο το φάσμα της εγχώριας οικονομίας και παραγωγής».

Ο στόχος της ΔΕΘ-HELEXPO είναι «στην 80ή επετειακή διοργάνωση της ΔΕΘ να αναδείξει τις καινοτομίες, τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και την αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Με το πλήθος των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο θεσμός της ΔΕΘ θα υπογραμμίσει τον ρόλο του, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και προδιαγράφοντας ταυτόχρονα το μέλλον».

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος. Υπό συζήτηση βρίσκονται η συνέντευξη Τύπου και ενδεχόμενη επίσκεψη σε κάποιο γειτονικό νομό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ, το τελευταίο Σαββατοκύριακο (12-13 Σεπτεμβρίου). Το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθεί με εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης.