Η Volkswagen ξεπέρασε για πρώτη φορά σε πωλήσεις την Toyota το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και σκαρφάλωσε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών αυτοκινήτων, αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του το BBC.
Συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 πούλησε 5,04 εκατ. οχήματα, ελάχιστα περισσότερα από όσα πούλησε η ιαπωνική (5,02 εκατομμύρια). Η VW είχε θέσει ως στόχο να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Toyota σε πωλήσεις το έτος 2018. Όπως σημειώνει ο βρετανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία πέτυχε τον στόχο αυτό τρία χρόνια νωρίτερα.
Την Τρίτη η Toyota προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 1,5% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2014 λόγω επιβράδυνσης του ρυθμού της οικονομικής ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές.
Η ιαπωνική εταιρεία θα ανακοινώσει τα αναλυτικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2015 την ερχόμενη Τρίτη, 4 Αυγούστου, ενώ η γερμανική θα ανακοινώσει τα δικά της αποτελέσματα την Τετάρτη, 29 Ιουλίου.
Οι ειδικοί αποδίδουν το προσπέρασμα της Toyota από την VW στις πολύ καλές πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας στην Κίνα (έφθασε να καλύπτει το ένα τρίτο της συνολικής κινεζικής αγοράς!) και επίσης στην ανάκαμψη των πωλήσεών της στην Ευρώπη.
Στόχος της VW για το 2015 είναι να ξεπεράσει «κατά τι» τις 10,1 εκατ. πωλήσεις οχημάτων που είχε πετύχει το 2014. Η Toyota πούλησε πέρυσι 10,23 εκατ. οχήματα, αλλά οι ειδικοί προβλέπουν ότι εφέτος οι πωλήσεις της θα πέσουν στα 10,15 εκατομμύρια.
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές στον κόσμο θα κονταροχτυπηθούν σκληρά για την πρωτιά το τρέχον έτος.