Εκκληση στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ «να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από αυτήν την τραγωδία» απευθύνει ο Κώστας Γαβράς. «Μόνο η Γαλλία μπορεί να το κάνει και μόνο ο πρόεδρος, διότι οι Ελληνες έχουν εμπιστοσύνη στη Γαλλία», δήλωσε ο έλληνας σκηνοθέτης στο γαλλικό πρακτορείο.

Εκτιμώντας τις έως σήμερα κινήσεις του Ολάντ στο ελληνικό ζήτημα, «κινήσεις θετικές και πολύ σημαντικές», ο Κώστας Γαβράς προσανατολίζεται ακόμη και στο να απευθυνθεί ο ίδιος προσωπικά στον γάλλο πρόεδρο με επιστολή.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του γαλλικού κινηματογράφους, ο οποίος άφησε την Ελλάδα για να σπουδάσει στη Γαλλία σε ηλικία 18 ετών, έχει επαναλάβει ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει εκτός ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν τραγωδία, όχι μόνο οικονομική, αλλά και ανθρωπιστική». Σε αυτές τις κρίσιμες λοιπόν ώρες, ο Κώστας Γαβράς πιστεύει ότι «υπό μία έννοια, η Γαλλία είναι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα, δεδομένης και της στάσης που παίρνουν οι υπόλοιποι».

Σε κάθε περίπτωση, ο Κώστας Γαβράς ελπίζει ότι «και ο έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει τις απαραίτητες παραχωρήσεις, διότι πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές, ώστε να τελειώσει όλο αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ο διάσημος σκηνοθέτης είχε ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος υποστηρίζοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε δίκιο, αποφεύγοντας ωστόσο να πει εάν στηρίζει το «όχι».