Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απέρριψε ως «απολύτως εσφαλμένο» τον ισχυρισμό του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από μια συμφωνία με τους πιστωτές της.

Ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δύσκολο μέλλον ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος την Κυριακή και ότι είναι αναπόφευκτα τα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα.

«Οποιοσδήποτε πολιτικός λέει ότι δεν θα είναι απαραίτητα στην περίπτωση μιας ψήφου ‘όχι’ κοροϊδεύει το λαό του», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου.

H απόφαση ανήκει στους Έλληνες

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως εναπόκειται στους Έλληνες πώς θα ψηφίσουν την Κυριακή στο κρίσιμο δημοψήφισμα.

«Η απόφαση ανήκει στους Έλληνες» είπε την Παρασκευή ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά πάνω από όλα σημαντικό για την Ελλάδα» τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο και σημειώνει πως προ ημερών ο Ντάισελμπλουμ είχε πει πως «όχι» θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ.