17:40 Βενιζέλος: Το χρέος είναι το εύκολο μέρος της διαπραγμάτευσης. «Τώρα ανακάλυψαν τις θέσεις του ΔΝΤ»

17:25 Μοσκοβισί: Το «όχι» θα αξιοποιηθεί για τη διάλυση του ευρώ. Το «ναι» θα διευκολύνει τη διαπραγμάτευση

16:53 Στις 18:30 αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος

16:45 Συστάσεις από την ΕΛΑΣ στους πολίτες που θα συμμετάσχουν στις αποψινές συγκεντώσεις: Οι διαδηλωτές του ΟΧΙ να χρησιμοποιούν το σταθμό Σύνταγμα και αυτοί του ΝΑΙ τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Ακρόπολη

16:40 Δεν τραβά την πρίζα ο EFSF, επιφυλάσσεται για αργότερα.
Ανησυχία εκφράζει ο Ρέγκλινγκ – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

16:30 Στ.Θεοδωράκης: «Ναι» για μην αποκολληθούμε από την Ευρώπη.
Μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού πριν το δημοψήφισμα

16:19 Υπό προϋποθέσεις η εκτίμηση αποτελέσματος στις 21.00 της Κυριακής. Καθαρή διαφορά 4 μονάδων, 10% και ομαλή κατανομή των εκλογικών τμημάτων

16:13 Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει σε συνέντευξη του στη Bild ότι αναμένει πως οι διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν σε νέα βάση και θα είναι πολύ πιο δύσκολες. Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά ήδη γνωρίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολες. Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες.

16:05 Διάγγελμα Τσίπρα: Η ώρα της ευθύνης έφθασε. Καλό είναι να σιγήσουν οι σειρήνες της κινδυνολογίας. Ας προσέλθουμε με ψυχραιμία βαρύνοντας τα επιχειρήματα και όχι τους αφορισμούς. Οταν ο λαός παίρνει στα χέρια του την μοίρα της χώρας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ας αποφασίσουμε την επιλογή μας ζυγίζοντας τα επιχειρήματα. Η εκθεση του ΔΝΤ αποτελεί δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση. Επιβεβαιώνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η έκθεση προτείνει ότι το χρέος πρέπει να κουρευτεί 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η έκθεση δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπετι μείωση του χρέους. Η πρόταση που μας δίνεται δεν οδηγεί σε βιώσιμη λύση. Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή μας στην Ευρώπη αλλά εάν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και την εξαθλίωση της κοινωνίας. Λίγο πριν τις κάλπες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα. Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον. Την Δευτέρα τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει. Το όχι σε μη βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα και στην εκστρατεία του φόβου. Να πείτε όχι στον διχασμό.

16:00 Τ. Κουίκ: Ο Τσίπρας θα σεβαστεί το «ναι» και θα υπογράψει συμφωνία. Σε δηλώσεις προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι πρεπει όλοι την επόμενη μέρα να σεβαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και να δουλέψουν πάνω στην ετυμηγορία αυτή.Πρόσθεσε, δε, πως όπως ο πρωθυπουργός θα σεβαστεί το ενδεχόμενο του «ναι» και θα το πάρει για να παει σε μια συμφωνία στις Βρυξέλλες, έτσι και οι φίλοι του «ναι» θα πρεπει να στηρίξουν την ετυμηγορία του λαού σε περίπτωση που το αποτέλεσμα θα είναι στο «όχι» και να δουλέψουν γι´αυτήν.

15:46 Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει κανονικά στην έκδοση Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ), 6μηνης διάρκειας, στις 8 Ιουλίου ύψους 1,25 δις ευρώ.

15:40 Ντάισελμπλουμ: Εντελώς λάθος τα όσα λέει ο Βαρουφάκης για επίτευξη συμφωνίας. Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ελληνα ΥΠΟΙΚ ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία ανεξαρτήτως αποτελέσματος

15:20 Κυβερνητική πηγή: Καθοριστικό για τις αποφάσεις μας το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

15:10 Δημοψήφισμα Ομοτιμων υπέρ του «Ναι»

15:00 Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών 31 επικαιροποιημένες ερωταπαντήσεις σχετικά με την τραπεζική αργία και τις επιτρεπόμενες συναλλαγές.

14:35 Εντός ολίγων ωρών η απόφαση του ΣτΕ για το αίτημα «παγώματος» του δημοψηφίσματος. Υστερα από αίτημα δύο πολιτών

14:22 «Το Όχι σημαίνει πλήρη απομόνωση, χρεοκοπία και δραχμή. Θα οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα, σε μια πορεία οικονομικής κατάρρευσης, σήψης και παρακμής που στο τέλος της δεν θα υπάρχουν παρά ερείπια» αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

14:20 Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα δεν είχε ζητήσει από τη Ρωσία οικονομική βοήθεια σύμφωνα με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA. Η Ελλάδα θα προχωρά σε δημοψήφισμα την Κυριακή προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον της εντός νομισματικής ένωσης της Ευρώπης καθώς δεν πλήρωσε την προγραμματισμένη δόση του χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

14:17 «Ένα συντριπτικό «Ναι» την Κυριακή, είναι, πριν απ όλα, πράξη πατριωτικής ευθύνης και συνείδησης των εθνικών συμφερόντων. Η τριάδα των ηγετών (Τσίπρας, Καμμένος, Μιχαλολιάκος) που καλούν τον ελληνικό λαό την Κυριακή στο Όχι, , κάνουν το μεγαλύτερο δώρο στις δυνάμεις εκείνες του ευρωπαϊκού Βορρά, οι οποίες από την πρώτη ημέρα της κρίσης το 2010 επιδίωκαν το Grexit» τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου.

14:16 Συνταξιούχοι μετά την συνάντηση με τον Βαρουφάκη: Ο κ. Βαρουφάκης μας δήλωσε ότι «παρά το ότι έχουν κατατεθεί τα χρήματα μας στις τράπεζες, τα ταμειακά διαθέσιμα σε χαρτονομίσματα είναι τέτοια ώστε δεν μπορούν να δοθούν περισσότερα». Εμείς αυτό δεν το θεωρούμε σωστό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

14:12 «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρώπη γιατί δεν υπάρχει πιο ασφαλές μέρος στο κόσμο. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφή. Η κυβέρνηση κάνει το δημοψήφισμα προτιμώντας τη διάλυση της χώρας για να μην διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.

13:49 Γιούνκερ:
Οσον αφορά το δημοψήφισμα δεν έχω πρόθεση να πω πολλά. Αν οι Ελληνες ψηφίσουν όχι θα αδυνατίσει δραματικά η ελληνική θέση. Ακόμη και με το ναι θα έχουμε δύσκολη διαπραγμάτευση

13:47 Αναμένεται δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

13:45 Εκπρόσωπος Σόιμπλε
: Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα – Εκπρόσωπος καγκελαρίας: Ελάφρυνση του χρέους μπορεί να γίνει και μέσω μεταρρυθμίσεων

13:44
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα

13:10 Διαμαρτυρία της Ευρωπαϊκής Αιριστεράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τις πρόσφατες δηλώσεις σας για το Ελληνικό Δημοψήφισμα», αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Η κοινή επιστολή εστάλη στον κ. Σουλτς σε απάντηση δηλώσεων του για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

13:03 Κονστάντσιο: Αγνωστη η αντίδραση της ΕΚΤ σε περίπτωση «οχι».
Προφυλαγμένη η ευρωζώνη από κάθε ενδεχόμενο

12:52 Παρέμβαση Ιωάννη Βαρβιτσιώτη για «ναι» στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα της Κυριακής

12:40 Ηandelsblatt Σε αναβρασμό ο ελληνικός στρατός. Ο φόβος για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γράφει η γερμανική εφημερίδασχολιάζοντας τις δηλώσεις του ελληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, που παραπέμπουν στη χούντα συνταγματαρχών. «Πριν από το δημοψήφισμα, ο φόβος του χάους ενισχύεται στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ξυπνά μνήμες από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967», επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα προσθέτοντας πως η αντιπολίτευση της Ελλάδας υπέστη σοκ από τις δηλώσεις του. «Η αντιπολίτευση της Ελλάδας είναι σοκαρισμένη με τις δηλώσεις του ελληνα υπουργού».

12:31 Ο πρόεδρος Eurogroup Γερούν Ντάισελμπουμ, δήλωσε την Παρασκευή ότι επαφίεται στους Έλληνες να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους διάσωσης από τους πιστωτές της. «Επαφίεται στους Έλληνες να αποφασίσουν», δήλωσε κ. Ντάισελμπλουν όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πως πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες. «Είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά πάνω απ ‘όλα σημαντικό για την Ελλάδα». Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ έχει δηλώσει πως το «όχι» στο δημοψήφισμα θα έβαζε την Ελλάδα στον δρόμο της εξόδου από το ευρώ.

12:19 Ζ.Γκάμπριελ: Σχετικά μικρό το ελληνικό πρόβλημα για την Ευρώπη. Νέα σχόλια του γερμανού αντικαγκελάριου

12:11 Το δημοψήφισμα γίνεται για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών

12:10 Αχιλλέας Καραμανλής: Σωρεία λαθών και των Ευρωπαίων εταίρων μας, οδήγησαν πολλούς συμπολίτες μας στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Όμως σήμερα, η κρίση μετατρέπεται σε εθνική τραγωδία εξαιτίας των δόλιων και διχαστικών επιλογών της κυβέρνησης. Δόλιων γιατί επιχειρείται η υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού ώστε να οδηγηθεί η χώρα εκτός Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του παραμένει αφοσιωμένη στην κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Διχαστικών γιατί μια Αριστερά του 3% επιχειρεί να διαιρέσει τον λαό ανάμεσα σε πατριώτες και ξενόδουλους. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην υπέρβαση των παλαιών και εθνοκτόνων διχασμών, που οδηγούν στη φτώχεια και την εθνική ανασφάλεια. Σήμερα επιχειρείται από μια άφρονα κυβέρνηση η ανατροπή αυτών των κατακτήσεων. Την Κυριακή ο ελληνικός λαός, δημοκρατικά και νηφάλια, δεν θα το επιτρέψει. Θα ψηφίσει ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη.

12:05 «Αν δεν συνεχιστούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις, οδεύουμε με βεβαιότητα σε αύξηση της φτώχειας, αύξηση της ανεργίας, διακοπή λειτουργίας και των υπολοίπων επιχειρήσεων και τελικώς δύσκολη επιβίωση των νοικοκυριών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας. «Κανείς δεν αμφισβητεί τις τεράστιες ευθύνες των πιστωτών, για τις λανθασμένες προβλέψεις τους και το μείγμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε. Η κατάσταση όμως αποτιμάται ως οριακή και αρνητική, με αποτέλεσμα η επιλογή του ΝΑΙ να αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους, για το μέλλον των παιδιών μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση αν και διευκρινίζεται ότι «τα μέλη του ΔΣ έχουμε πολλές απόψεις για το θέμα και ποικίλες ερμηνείες για το ερώτημα. Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη πλειονότητα των μελών του ΔΣ συγκλίνει στην υποστήριξη θετικής γνώμης – όχι ευχάριστα, όχι πανηγυρικά αλλά – για να διασφαλίσουμε το μη χείρον».

12:04 Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

11:40 Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για το Bloomberg: Στο 43% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έναντι 42,5% που υποστηρίζουν το «ναι»

11:33 Βίτορ Κονστάντσιο – ΕΚΤ:
Το ελληνικό δημοψήφισμα είναι σχετικό με την ανάλυση που θα κάνει η ΕΚΤ, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ στο ΜΝΙ.

11:20 Υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τάσσεται με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Συγκεκριμένα επισημαίνει τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας επιχειρήσεων εμπορίας και μεταποίησης ροδάκινων και νωπών προϊόντων και σημειώνει ότι απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμπαρασύρεται σε κατάρρευση όλος ο παραγωγικός ιστός. Δηλώνει, άλλωστε, «ναι» στο άνοιγμα της αγοράς, «ναι» στην υποστήριξη του επιχειρείν, «ναι» στην άρση των αποκλεισμών, «ναι» στην παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

11:18 Ανοιχτά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Ιουλίου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, οι Δημοτικές Κοινότητες και τα τμήματα Δημοτολογίων και Ληξιαρχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ θα διατεθεί ειδικά διαμορφωμένο όχημα για τη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, τα ΚΕΠ του Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν αύριο, Σάββατο, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ανταποκρινόμενα στο σύνολο των υπηρεσιών. Από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή, 5 Ιουλίου, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, τα ΚΕΠ θα εξυπηρετούν το κοινό για θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με το δημοψήφισμα. Ανοιχτές θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι πέντε Δημοτικές Κοινότητες και η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, όπως επίσης το Τμήμα Δημοτολογίων και το Τμήμα Ληξιαρχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα διατεθεί την ημέρα του δημοψηφίσματος ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Δικτύου Μεταφοράς ΑμεΑ “Αινείας” για τη μεταφορά σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

11:16 ΣτΕ: Εκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή για το δημοψήφισμα

10:55 Δήλωση μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το Πανεπιστήµιο Πειραιώς, ως χώρος όπου η κοινωνία στοχάζεται τον εαυτό της, τούτη την δύσκολη στιγµή για τη χώρα και πέρα από κάθε προσωπική ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, απευθύνεται στην κοινωνία ζητώντας της να ψηφίσει ξεκάθαρα ΝΑΙ στο δηµοψήφισµα της Κυριακής.

10:50 88 καθηγητές της Νομικής Σχολής ψηφίζουν ΝΑΙ. Σε ανακοίνωσή τους 88 καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζουν ότι τα βάρη της οικονομικής κρίσης των τελευταίων πέντε ετών με ευθύνες του πολιτικού συστήματος της χώρας «δεν κατανεμήθηκαν με τρόπο που να προστατεύονται επαρκώς οι πιο αδύναμοι.

10:49
Τάσεις σταθεροποίησης εμφάνιζε στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 6.628,99 μονάδες. Με μικρή πτώση ξεκίνησε τις συναλλαγές το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να σημειώνει απώλειες 0,16% στις 11.082,04 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητο άνοιξε το χρηματιστήριο στο Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC 40 ενισχυόταν οριακά κατά 0,02% στις 4.836,46 μονάδες.

10:46 Πληρωμή Επιδομάτων-παροχών ΟΑΕΔ από την Εθνική Τράπεζα. Από το δίκτυο των 317 καταστημάτων που λειτουργούν

10:42 Βαρουφάκης στο RTE: Εχουμε κάνει λάθη, δεν είμαστε επαγγελματίες, το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι πιστέψαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

10:40 Παρέμβαση υπέρ του «ναι» απο 16 απόστρατους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ. Η κρίσιμη καμπή για την χώρα απαιτεί δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις

10:20 Φίλης μαινόμενος κατά δημοσιογράφων. Σε έξαλλη κατάσταση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε φραστικά σε Καμπουράκη-Οικονομέα στο Mega

10:05 Νταλάρα: Βλέπει συμφωνία πριν τις 20 Ιουλίου. Βραχυπρόθεσμη κίνηση τακτικής η διακοπή των διαπραγματεύσεων


10:00
Bloomberg: Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος της Κυριακής, η Ισπανία και η Πορτογαλία ήδη βγαίνουν κερδισμένες από την πτώση του τουρισμού στη χώρα μας. Με τους κεφαλαιακούς ελέγχους και την αβεβαιότητα ως προς την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, οι τουρίστες οι οποίοι δεν έχουν κλείσει ακόμη τις διακοπές τους το τέλος του καλοκαιριού ή για αρχές φθινοπώρου, ήδη κοιτούν αλλού. Γνώστες της τουριστικής αγοράς αναφέρουν πως αυτό θα βοηθήσει τις αγορές χωρών όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

9:45 Ευκλείδης Τσακαλώτος:Το πρόγραμμα δέν πέρναγε από τη Βουλή – Θα είχαμε εκλογές σε 3 εβδομάδες – Τώρα πάμε σε μία – Το πρόβλημα είναι οι κλειστές τράπεζες

9:40 Ντίξον: Οι Έλληνες επιλέγουν μεταξύ του κακού και του πραγματικά άσχημου. Η άμεση επίπτωση του «Όχι» είναι πως οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές

9:38 «Την απόλυτη προσήλωση του στο γεγονός ότι η θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του Ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη» εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Θεωρούμε απαράδεκτη εξέλιξη το κλείσιμο των τραπεζών και του χρηματιστηρίου, γεγονός που πρώτη φορά συμβαίνει σε αναπτυγμένη χώρα, μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο». Ο Σύνδεσμος καλεί «όλους τους πολίτες, τους επενδυτές και τα μέλη μας, να βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας, το οποίο θεωρούμε ότι, με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι αποκλειστικά και μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ. Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες να αποφύγουν τις ακραίες αντεγκλήσεις και να σέβονται ο ένας τη γνώμη του άλλου, πράγμα που είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας».

9:30 Handelsblatt: Ο Αλέξης Τσίπρας «απειλεί να αυτοκτονήσει». Η εφημερίδα τον παρουσιάζει με το πιστόλι στον κρόταφο

9:25 Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν εργάζεται για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Το «Όχι» δεν θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση

9:20 Με ελαφρά άνοδο ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 17,29 μονάδες, σε ποσοστό 0,08% , και διαμορφώθηκε στι 20.539,79 μονάδες.

8:30 Ευρωπαϊκές πηγές δηλώνουν ότι θα γίνει Eurogroup στις 7 Ιουλίου