«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας. Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους δοκιμάζονται, με ευθύνη και των δύο μερών, και διακυβεύεται η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις επιχειρηματικοί σύνδεσμοι των τεχνολογικών εταιρειών της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι σύνδεσμοι από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, ΣΕΚΕΕ (κινητών εφαρμογών), ΕΒΙΔΙΤΕ (αεροδιαστημικής), ΕΝΕΒΗ (μικροηλεκτρονικής), ΕΕΝΕ (νεοφυών επιχειρήσεων – startups), «διατηρώντας την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις όποιες διαφωνίες και αντιρρήσεις μας σχετικά με τη δέσμη των μέτρων που έχει προταθεί από τους Θεσμούς, θεωρεί ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση εντός της Ευρώπης και του ευρώ» αναφέρει.
«Η επιβίωση και ανάπτυξη του κλάδου μας, που χαρακτηρίζεται από έντονη εξωστρέφεια, προϋποθέτει την παρουσία του στο παγκοσμιοποιημένο ψηφιακό και τηλεπικοινωνιακό γίγνεσθαι και τη δυνατότητα των μελών του να αξιοποιούν τις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογικές και επιχειρηματικές δυνατότητες» συνεχίζουν οι σύνδεσμοι.
«Η μέχρι τώρα πολύ επιτυχής διεθνής παρουσία αρκετών μελών μας έχει καταδείξει την ελληνική δημιουργική ικανότητα και έχει συμβάλει τόσο σε απόλυτους οικονομικούς δείκτες όσο και σε απασχόληση. Κατάφερε μάλιστα στην περίοδο της κρίσης να συγκρατήσει στη χώρα κρίσιμο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό» σημειώνουν.
«Οι ενώσεις μας προσυπογράφουν την κοινή επιστολή των επιχειρηματικών συνδέσμων και κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕΕ), στην οποία δηλώνεται ότι χωρίς συμφωνία και συνεπώς χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας συνεχώς έσοδα, θα βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων» επισημαίνουν.
«Θεωρούμε ότι δεν επιτρέπεται να απεμπολήσουμε κατακτήσεις πολλών ετών και να οπισθοδρομήσουμε προς πολιτικές συρρίκνωσης και απομόνωσης. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Λέμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή μας προοπτική και περιμένουμε να συμβάλουν όλοι στο να τη διατηρήσουμε ζωντανή» καταλήγουν.