H Μέρκελ δεν περιμένει εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα σήμερα, αναφέρει το Reuters, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg η καγκελάριος δεν «βλέπει» νέες συνομιλίες με την Ελλάδα. Πρέπει να περιμένουμε το δημοψήφισμα δηλώνει. Σε νεότερες δηλώσεις της η Μέρκελ αρνείται να συζητήσει την ελληνική πρόταση πριν το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, η Μέρκελ -αναφερόμενη στη νέα πρόταση της κυβέρνησης- είπε ότι η Γερμανία αρνείται να εξετάσει τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα -όπως έχει σχεδιαστεί- δεν θα διαπραγματευτούμε πάνω σε οτιδήποτε νέο» είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα εφαρμοστεί ανεξαρτήτως του εάν γίνουν νέες προσφορές την Τρίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πλέον πολύ αργά για την έγκρισή τους.

Η γερμανίδα καγκελάριος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση επειδή αφήνει το πρόγραμμα διάσωσης να λήξει σήμερα.

Δημοσιογράφος του Guardian εκτιμά ότι το Βερολίνο φαίνεται να θέλει τώρα το δημοψήφισμα.

Νωρίτερα η γερμανίδα Καγκελάριος σε νέες δηλώσεις της την Τρίτη μετρίασε τις ελπίδες για συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την Ελλάδα, λίγες ώρες πριν την λήξη του προγράμματος, αναφέροντας δεν γνωρίζει κάτι για νέα προσφορά από την Κομισιόν. «Απόψε ακριβώς τα μεσάνυχτα, ώρα κεντρικής Ευρώπης, το πρόγραμμα λήγει. Δεν είναι σε γνώση μου πραγματικές ενδείξεις για κάτι άλλο», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου.

«Πέραν αυτού, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα κλείσουμε τους δίαυλους επικοινωνίας μετά τα μεσάνυχτα σήμερα… αυτό σημαίνει ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συζητήσεις αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο για αυτό», είπε. Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει κάτι για προσφορά της τελευταίας στιγμής από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Το μόνο που ξέρω είναι η τελευταία προσφορά της Κομισιόν την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας».

Spiegel: Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Αλέξη Τσίπρα πριν το δημοψήφισμα

«Η Αγκελα Μέρκελ ήταν έτοιμη να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Αλέξη Τσίπρα, προτού βεβαίως ο ελληνας πρωθυπουργός ανακοινώσει το δημοψήφισμα», αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Προτού ανακοινώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου -όπως αποκαλύπτει το περιοδικό- η γερμανίδα καγκελάριος ήταν έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και επενδύσεις, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Καγκελαρία: Είναι πολύ αργά για επέκταση του ελληνικού προγράμματος

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πολύ αργά για επέκταση του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις γερμανού αξιωματούχου την Τρίτη, μετά την πρόταση της τελευταίας στιγμής του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο γερμανός αξιωματούχος που ζήτησε από το πρακτορείο την ανωνυμία του σημείωσε: Είναι πολύ αργά για επέκταση του προγράμματος και πρόσθεσε: Η πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν απίθανο να γίνει δεκτή από τον ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.