Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν σήμερα μία ανάπαυλα έπειτα από τη χθεσινή πτώση εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ άνοιξε με ελαφρά άνοδο του 0,04%, η οποία εξελίχθηκε σε 1,21% στο μέσον της συνεδρίασης με επωφελείς αγορές έπειτα από τη χθεσινή πτώση, για να κλείσει στο 1,47%.

Στη Σαγκάη ο δείκτης σημείωσε ράλι ανόδου στο 4,20%.

Στο Τόκιο, ο Nikkei άνοιξε με άνοδο 0,32%, που εξελίχθηκε σε 0,11% στο μέσον της συνεδρίασης για να κλείσει τελικά με κέρδη της τάξης του 0,63% . Η Σεούλ βρισκόταν στο 0,20% στο μέσον της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ ήταν σταθερός.

Το σενάριο στάσης πληρωμών της Ελλάδας βαρύνει με εν δυνάμει συνέπειες επί του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα, η ισοτιμία του οποίου ενισχύθηκε ελαφρά στο τέλος της χθεσινής ημέρας, εμφάνισε και σήμερα πτώση στο 1,1192 δολάριο και 136,90 γεν, χωρίς ωστόσο να σημειώσει μεγάλη υποχώρηση.

«Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι το ευρώ δεν αποδυναμώνεται σημαντικά», δήλωσε ο Μάθιου Σέργουντ της Perpetual Ltd σε σημείωμά του προς τους πελάτες, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η αγορά πιστεύει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη».

Συνεχίζεται την Τρίτη το ξεπούλημα στα ελληνικά ομόλογα

Συνεχίζεται την Τρίτη το ξεπούλημα στα ελληνικά ομόλογα, με τους επενδυτές να τιμολογούν το κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, δεδομένης της μη πληρωμής του ΔΝΤ σήμερα Τρίτη.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 35% από 33,2% χθες Δευτέρα. Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου είναι στο 22,8% και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώνεται στο 15%, από 14% στην χθεσινή συνεδρίαση.

Η απόδοση του ελληνικού 15ετούς ομολόγου κινείται στο 13,2%, η απόδοση του ελληνικού 20ετούς ομολόγου κινείται στο 12% και η απόδοση του ελληνικού 30ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 10,9%.

Με απώλειες ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα, αλλά περιορισμένες σε σχέση με τη Δευτέρα απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Μάλιστα Μαδρίτη και Μιλάνο, που υπέστησαν ισχυρές πιέσεις χθες, το μεσημέρι της Τρίτης κατέγραφαν άνοδο. Το ίδιο και ο γερμανικός δείκτης DAX. Αποκλιμάκωση παρατηρείται και στις πιέσεις προς τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Απώλειες καταγράφει και το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να υποχωρεί κατά 0,45% στις 6.593,78 μονάδες.

Με πτώση ξεκίνησε τις συναλλαγές το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να υποχωρεί κατά 0,23% στις 11.058,04 μονάδες, ενώ λίγο μετά τις 16:00 σημειώνει κέρδη 0,23%

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε το χρηματιστήριο στο Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,42% στις 4.849,39 μονάδες.