Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε σε δηλώσεις του την Παρασκευή τόνισε: «Εχουμε τελείως διαφορετικές απόψεις από τους Ελληνες. Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς βιώσιμα δημόσια οικονομικά και αν κλωτσήσει το δοχείο κάτω στον δρόμο, η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Ο κ. Σόιμπλε επέκρινε τις ελληνικές προτάσεις οτι «απλά αυξάνουν τους φόρους χωρίς να γίνεται μείωση των δαπανών».

«Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τα οφέλη της παραμονής στο ευρώ. Αν οι αγορές χάσουν την εμπιστοσύνη τους για τη χάραξη πολιτικής, το ευρώ θα καταρρεύσει» επεσήμανει.

«Οι πιθανότητες παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι 50-50» εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση που πρέπει να παρθεί για την Ελλάδα δεν θα είναι εύκολη. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά το ίδιο είναι και η δική μου».

«Προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι η 30ή Ιουνίου και ούτε μέρα αργότερα», σχολίασε και στη συνέχεια, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, που να μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία. «Ο Ιούνιος δεν είναι Ιούλιος και η Ελλάδα δεν είναι Πορτογαλία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θέλει την Βρετανία στην ΕΕ.