Συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πραγματοποιήσε στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Είχαμε μια εποικοδομητική συνομιλία με τον Σόιμπλε, δήλωσε ο Γιανης Βαρουφάκης εξερχόμενος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μετά την συνάντησή του με τον γερμανό ομόλογό του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ελληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες έγιναν σε «εξαιρετικά φιλικό και παραγωγικό» κλίμα και ήταν πολύ χρήσιμες.

Ερωτηθείς αν έγιναν κάποιες υποχωρήσεις ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «δεν διαπραγματευθήκαμε!».

Μετά τη συνάντηση κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι «βρέθηκε κοινός τόπος ως προς την δομή του προβλήματος, όμως υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο επίλυσης του ελληνικού προβλήματος».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Βαρουφάκης τόνισε στον ομόλογό του ότι «δεν ήρθα εδώ για να διαπραγματευθώ μία λύση που θέλετε εσείς. Δεν θα διαπραγματευθώ τις δικές σας θέσεις».

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός φέρεται να ανέφερε στον κ. Σόιμπλε ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβουν οι πολιτικές ηγεσίες τις ευθύνες τους» για να συμπληρώσει ότι «οι ηγεσίες της Ευρωζώνης πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος Tύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Βαρουφάκης επισκέπτεται τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία ενώ νωρίτερα (10:30) συναντάται με τον γερμανό ομόλογό του.

Η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πραγματοποιήθηκε δύο 24ωρα πριν από την τριμερή σύσκεψη που συμφώνησαν να έχουν την Τετάρτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

μετά τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε ο έλληνας υπουργός θα έχει τις εξής συναντήσεις:

-Στις 13:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων.
-Στις 14:30 ώρα Ελλάδος με τον Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke.
-Στις 17:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών του SPD.
-Στις έξι το απόγευμα θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση στο γαλλικό Καθεδρικό που διοργανώνουν τα ιδρύματα Humboldt- Viadrina Governance και Hans Buckler.