Την ίδια στιγμή που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμη να ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τα κριτήρια με τα οποία επελέγη η Έλενα Παναρίτη ως η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αλλά και να γνωστοποιήσει ποιες ήταν οι εναλλακτικές προτάσεις που εξετάσθηκαν, η ίδια η κ. Παναρίτη εμφανίζεται να χαρακτηρίζει ως «ανώριμες» τις αντιδράσεις των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με το usay.gr η κ. Παναρίτη σχολιάζοντας τις μαζικές επικρίσεις που συνόδευσαν την επιλογή της ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα η ίδια τόνισε: «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα».

Σε κάθε περίπτωση οι αντιδράσεις γύρω από την επιλογή της κ. Παναρίτη έχουν περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα έχουν γίνει γνωστές στην ηγεσία του ΔΝΤ.

Το θέμα φέρεται να έχει απασχολήσει τον Κάρλο Κοταρέλι, υπεύθυνο διευθυντή του ΔΝΤ για τις Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία και Σαν Μαρίνο, ο οποίος δεν θα επιθυμούσε την τοποθέτηση στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή ενός προσώπου που θα αντικατασταθεί μέσα σε λίγο διάστημα από την τοποθέτησή του .
Πάντως υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα ισχύσει για την κ. Παναρίτη ότι ίσχυσε στην περίπτωση του Χρήστου Παπουτσή για τον οποίο εκφράσθηκαν επικρίσεις όταν ανέλαβε αναπληρωτής διευθυντής στην Παγκόσμια Τράπεζα , αλλά η υπόθεση του σταδιακά ξεχάστηκε .
Τα ίδια στελέχη ζητούν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα , ώστε να ξεκαθαριστεί εάν συντάσσεται με την επιλογή του υπουργού Οικονομικών.

Για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη μίλησε το πρωί της Κυριακής στο MEGA ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις πριν από τη δική μου. Δεν ήμουν ο μόνος. Δεν θέλω να προσθέσω τίποτε άλλο για το θέμα» ανέφερε και πρόσθεσε «το πρόβλημα παραμένει εκ των πραγμάτων ανοιχτό, αλλά μετατίθεται η επανεξέτασή του μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας».