Εχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και από τις δύο πλευρές όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου σε συνέντευξη Τύπου.

«Απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία και από όλες τις πλευρές στις συνομιλίες» πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. «Η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τους ρυθμούς της και να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία.

Επιπλέον ο κ. Λιου ανέφερε ότι πιθανόν η 5η Ιουνίου να μην είναι η τελική προθεσμία για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δόση στο ΔΝΤ, ενώ τις αρχές Ιουνίου φαίνεται -σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από την Κομισιόν- να έθεσε ως όριο για τις διαπραγματεύσεις και το Euroworking Group στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίασή του, επικαλούμενο τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από τα δάνεια διάσωσης.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για της επιπτώσεις που θα έχει τυχόν έξοδο της Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει μια γενική συμφωνία για την Ελλάδα, πριν τις λεπτομέρειες.