Το διορισμό του Γιώργου Μιχελή στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Μιχελής αντικαθιστά τον Χρήστο Σκλαβούνη για το υπόλοιπο της θητείας του, έως και τις 30/6/2017.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελής είχε προταθεί και για διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ωστόσο είχε «κοπεί» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Κενή είναι και η θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου, για την οποία έχει ήδη δημοσιευτεί πρόσκληση.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε τη διαδικασία αντικατάστασης του παραιτηθέντος Προέδρου του Ταμείου. Νέος Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μιχελής,
με θητεία έως την 30η Ιουνίου 2017.
Ο κ. Γεώργιος Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.
Ο κ. Μιχελής έχει διατελέσει Διοικητικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει διατελέσει Δήμαρχος Σκοπέλου από το 2011 έως το 2014.
Είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των Η.Π.Α. και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.
Το σχετικό ΦΕΚ με Αριθμό Φύλλου 370 δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2015 στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Το βιογραφικό

Η καριέρα του κ. Μιχελή στον τραπεζικό τομέα ξεκίνησε το 1984 στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών της Εμπορικής Τράπεζας, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 1989, μετά την αναβάθμισή του σε γενικό διευθυντή της τράπεζας.

Από το 1990 έως και το 1995 υπήρξε Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος στην Εθνική Τράπεζα.

Στη συνέχεια διετέλεσε για ένα χρόνο Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, για να επιστρέψει ως γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του δ.σ. της Εμπορικής ένα χρόνο αργότερα.

Από το 2004 έως το 2007 διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Η τελευταία του απασχόληση ήταν μέλος του δ.σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της First Business Bank.

Εξάλλου, διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.