Σε διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου Πεντελικόν στην Κηφισιά, προχώρησε η νέα ιδιοκτησία, καθώς στο κτίριο θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης της υποδομής, με σκοπό την επαναλειτουργία του.

Το ιστορικό ξενοδοχείο, που αποτελούσε ιδιοκτησία της εταιρίας Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη ΑΕ, βγήκε σε πλειστηριασμό πριν δύο εβδομάδες περίπου από την τράπεζα Alpha Bank. Στόχος του νέου ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι Ελληνας από τη Βενεζουέλα, είναι το ξενοδοχείο να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ξανά, καθώς πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης αναλαμβάνει και δανειακές ευθύνες, μια και ο δανεισμός ήταν υψηλός.

Το ιστορικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που εγκαινιάστηκε το 1927, πέρασε το 1984 στην ιδιοκτησία της οικογένειας του κ. Χάρη Βάρδη, ομογενούς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Στο ιστορικό κτίσμα του 1927, που ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά το 2004, προστέθηκαν 14 πολυτελείς σοφίτες στον τέταρτο όροφο, ενώ το ξενοδοχείο επεκτάθηκε με τρία νέα κτίρια περιμετρικά στον κήπο των 3.500 τ.μ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρία, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε., «η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη (από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κ. Δουζόγλου), ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε». Η διοίκηση της εταιρίας, σημειώνεται, ότι εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς.