Με χαμηλότερους ρυθμούς αναπτύχθηκε στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 η γερμανική οικονομία σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο οι επιδόσεις της «ατμομηχανής» της ΕΕ κινήθηκαν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η γερμανική στατιστική υπηρεσία σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο 2015 κατά 1,1%. Ωστόσο, εν συγκρίσει με το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 αυξήθηκε κατά 0,3%.

Οι εξαγωγές σε τριμηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 0,8%, οι εισαγωγές κατά 1,5%, η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, οι κρατικές δαπάνες κατά 0,7% και οι μικτές κεφαλαιακές επενδύσεις κατά 1,5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας τον Μάιο υποχώρησε στις 41,9 μονάδες, από 53,3 τον προηγούμενο μήνα, καθώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναθεώρησαν πτωτικά τις προσδοκίες τους λόγω των απρόσμενα αδύναμων στοιχείων για την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο, αλλά και των αναταράξεων στις αγορές μετοχών και ομολόγων.