Στην αναφορά ότι οι χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας ολοκληρώθηκαν χωρίς οποιοδήποτε ένδειξη λύσης που θα ξεκλειδώνει κεφάλαια διάσωσης και θα διασφαλίζει το μέλλον της Ελλάδας στην περιοχή του ευρώ προχωρεί το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Το πρακτορείο, υπογραμμίζει πως με το χρόνο για μια συμφωνία που θα απελευθερώσει την υπόλοιπη δόση των 7,2 δισ. ευρώ της ενίσχυσης προς την Ελλάδα να τελειώνει, οι συνομιλίες μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ολοκληρώθηκαν με τους τρεις να συμφωνούν μόνο στο ότι θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Κατά το Bloomberg ανοικτά ζητήματα παραμένουν οι συντάξεις, οι συντελεστές στον ΦΠΑ και οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Το πρακτορείο εστιάζει στο ότι δεν αποσαφηνίσθηκε χθες εάν τελικά θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα, ωστόσο αναφέρεται στην πρόθεση της καγκελαρίου Μέρκελ να απευθύνει διάγγελμα στο γερμανικό κοινό και στα μέλη του κόμματός της στην περίπτωση συμφωνίας.