Αυστηρή κριτική κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον τρόπο που χειρίστηκε και εξακολουθεί να χειρίζεται την ελληνική κρίση χρέους άσκησε ο βουλευτής των Πρασίνων Ράινχαρτ Μπίτικοφερ, ο οποίος εν ολίγοις παρομοίασε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών με εμπρηστή.

«Εχει διαδραματίσει έναν απερίγραπτο ρόλο και συχνά αντιμετώπισε την κατάσταση με το μπουκάλι με το λάδι αντί με τον πυροσβεστήρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπίτικοφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «σε κάποιες περιπτώσεις ώθησε την Αθήνα σε περικοπές, ενώ θα ήταν πιο σημαντικές οι επενδύσεις» εξήγησε ο γερμανός πολιτικός, ο οποίος προειδοποίησε πως ένα μήνυμα προς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ή και την ΕΕ «θα κατέστρεφε 65 χρόνια εμπιστοσύνης».

Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί «ότι εξαιτίας της ιστορίας της ενδέχεται να έχει υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα» υπενθύμισε στη συνέντευξή του ο Μπίτικοφερ κάνοντας έμμεση αναφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.