Να επαναληφθεί η καθημερινή ανακοίνωση των τιμών διυλιστηρίου για τα υγρά καύσιμα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, που έχει διακοπεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η ΟΒΕ επισημαίνει ότι οι τιμές αυτές αναρτώνται επί δεκαετίες και αποτελούν τιμή αναφοράς για την ορθή υλοποίηση χιλιάδων συμβολαίων μεταξύ εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, σε πολλά συμβόλαια η τιμή εφοδιασμού των πρατηρίων, καθορίζεται με ένα σταθερό ποσό κέρδους των εταιρειών επί της τιμής διυλιστηρίου με αποτέλεσμα η μη ανάρτηση των τιμών να αφήνει τους βενζινοπώλες στο «σκοτάδι» για την τιμή αναφοράς.

«Δεν είναι δυνατόν σε όλα τα πρατήρια να απαιτείτε τη διαφάνεια και πλήρη δημοσιοποίηση των τιμών τους στο Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (fuelprices.gr) αλλά και με μεγάλες (φωτιζόμενες) πινακίδες επιβάλλοντας μάλιστα αυστηρά πρόστιμα σε περίπτωση μη ανάρτησης τους και τις τιμές των εταιρειών και διυλιστηρίων να τις αφήνετε στο σκοτάδι», καταλήγει η ΟΒΕ απευθυνόμενη προς τους κ.κ. Λαφαζάνη και Σταθάκη.