Εποικοδομητικές χαρακτήρισαν τις συνομιλίες που είχαν στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωσή τους. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά».

Με ανάρτηση του στο Twitter ο κ Δραγασάκης επιβεβαίωσε ότι κατά την συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι τέθηκε και το ζήτημα της ρευστότητας.

Στην ανάρτηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης αναφέρεται: «Σήμερα είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική. Προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της & να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας».

Η συνάντηση εστιάσθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες
ενώ όπως είχε γίνει γνωστό ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου ήταν διπλός:

  • Να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA), δηλαδή ότι δεν θα αυξηθεί αύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα.
  • Να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση.