Το στόχο της Αθήνας για «συνολική συμφωνία» με ενδιάμεσα βήματα αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, «στόχος όλων των πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο Brussels Group μέσα στο Μάιο».

Η διαδικασία προς τη συνολική συμφωνία θα έχει και ενδιάμεσα βήματα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με πρώτο «την επιτυχή ολοκλήρωση του επόμενου γύρου συνομιλιών στο BG την Τετάρτη, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναγνώριση της προόδου που έχει επιτευχθεί και από το Eurogroup».

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group υπήρξαν πολύ σημαντικά βήματα που φέρνουν πιο κοντά τη συμφωνία.

Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων σε επίπεδο BG ξεκινά τη Δευτέρα και στόχος είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία την Τετάρτη, προκειμένου να δοθεί ένα θετικό σήμα για την ρευστότητα της χώρας από την ΕΚΤ.