Αντισυνταγματικές φέρεται να έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Στην απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου που αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα και έχει οριστικό χαρακτήρα, αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως αποκάλυψε, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Συγκεκριμένα, οι μειώσεις αφορούν στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι αμετάκλητη και αναμένεται να εφαρμοστεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί στον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο το θέμα εξετάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από την προσφυγή περίπου 100 συνταξιούχων. Κατά τον ίδιο η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης στις συζητήσεις με τους δανειστές.