Με πάνω 540 τριαθλητές από 17 χώρες του εξωτερικού, 300 ακόμη συμμετοχές στον κολυμβητικό αγώνα και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών και 3.000 επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε το Spetsathlon 2015.
Από τις 24 έως τις 26 Απριλίου οι Σπέτσες υποδέχθηκαν το 3ο Τρίαθλο των Σπετσών, που αναδείχθηκε η μεγαλύτερη διοργάνωση Τριάθλου στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.). Οι σπουδαιότεροι τριαθλητές και οι φίλοι του αθλήματος έσπευσαν στις Σπέτσες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από 17 χώρες του εξωτερικού και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία, το Τρέξιμο.
«Ο φετινός αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από μία αθλητική διοργάνωση. Αυτή η γιορτή του τριάθλου, του ευ αγωνίζεσθαι και της άμιλλας έγινε πραγματικότητα με τη συμβολή του Δήμου των Σπετσών και των κατοίκων τους που για μία ακόμη φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω. Ευχαριστώ ακόμη τους Χορηγούς μας για την πολύτιμη στήριξή τους και σε όλους τους αθλητές μας υπόσχομαι ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό Spetsathlon 2016! Ανανεώνω το ραντεβού μας για το επετειακό 5ο Spetses mini Marathon», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon κυρία Μαρίνα Κουταρέλλη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γεώργιος Γερόλυμπος τόνισε ότι «η διοργάνωση πλέον έχει καθιερωθεί ως μία εκ των σημαντικότερων στην Ελλάδα. Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση του 3ουSpetsathlon, η Ε.Ο.ΤΡΙ. πέτυχε για ακόμη μία φορά το στόχο της προώθησης και ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας. Η διεθνής εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας βοήθησε τα μέγιστα στη διοργάνωση του συναρπαστικού τριάθλου στις πανέμορφες και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές των Σπετσών».
Η 1η ημέρα του Spetsathlon ξεκίνησε με το νέο αγώνισμα των 1.000 μ. κολύμβησης στην παραλία του Αγ. Μάμαντος, με τον Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή Γιάννη Δρυμωνάκο να οδηγεί από την αρχή τον αγώνα βγαίνοντας πρώτος από το νερό για να υποδεχθεί τους Γ. Δεμέτη και Β. Πατεράκη, νικητές στις κατηγορίες με και χωρίς wetsuit αντίστοιχα.
Το Σάββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε και ο Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών (25 χλμ.) για δεύτερη συνεχή χρονιά, με μικρούς και μεγάλους να ακολουθούν τον σπουδαίο Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά και τον πρωταθλητή ποδηλασίας Μάριο Κοκολάκη. Πρώτος τερμάτισε ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου.
Στις απονομές των δύο αγώνων τιμήθηκαν ο Μάκης Καλαράς, ο Δήμος και οι αρχές των Σπετσών, ενώ ακολούθησε παρουσίαση του φιλανθρωπικού προγράμματος #Charity4Uτων Holmes Place και η Τεχνική Ενημέρωση από την Ε.Ο.ΤΡΙ. στο Μουσείο Μπουμπουλίνας, οικία της θρυλικής ηρωίδας της Επαναστάσεως. Στο πλαίσιο των απονομών, ο Δήμαρχος Σπετσώνκ. Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε ότι «Το Spetsathlon με τα αθλητικά ιδεώδη που το διαπνέουν αποτελεί έμπνευση για όλους τους κατοίκους του νησιού. Περιμένουμε αθλητές, φίλους και Χορηγούς στο επετειακό Spetses mini Marathon για μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση». Το Spetsathlon (www.spetsathlon.com) τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Δήμου Σπετσών, ενώ Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel.
Την Κυριακή (26/4) διεξήχθησαν οι δύο αγώνες τριάθλου Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο), αλλά και οι σκυταλοδρομίες στις δύο αποστάσεις με δυνατές ομάδες των 2 ή 3 ατόμων.
Νικητής του 3ου Spetsathlon Sprint στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόλου για 2η χρονιά με συνολικό χρόνο 01:12:33 και στις γυναίκες η 13 φορές Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Ντενίζ Δημάκη (01:21:45). Ενώ, στη σκυταλοδρομία του Sprint πρώτη ήταν η ομάδα της Argos Security (Χασιώτης-Μπούγλας-Κουτσούμπας) στους άνδρες και των ΜπολόσηΓεωργία-Σακελλάρη στις γυναίκες. Στις μεικτές ομάδες πρώτοι βγήκαν οι Μαλάμου-Πεταλάς της PUMA, Χρυσού Χορηγού του Spetsathlon 2015.
Νικητής του 3ου Spetsathlon Endurance στους άνδρες ήταν ο πολύ-πρωταθλητής και Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα Βασίλης Κρομμύδας (02:22:19) και στις γυναίκες η Λουκία Λουκοπούλου με συνολικό χρόνο 02:58:09. Στη σκυταλοδρομία του Endurance πρώτη στους άνδρες τερμάτισε η ομάδα των Κυριαζόπουλου-Μπούγλα-Χασιώτη και στις μεικτές ομάδες πρώτοι ήταν οι Σάπαρη-Κατσιγιάννης.
Στον αγώνα τριάθλου μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αγγελος Μαυρόγιαννης Πρωταθλητής Εφήβων Τριάθλου και οι σπουδαίοι παρα-τριαθλητές Ιωάννης Χατζήμπεης και Αλεξ Θεοδωρίδης.
Επίσης στα τελευταία μέτρα τερματισμού της προσπάθειάς του, ο 16χρονος παρα-τριαθλητής Νίκος Παπαγγελής, αγωνίστηκε στην κατηγορία Sprint και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες συγκινημένους θεατές και αθλητές για τη δύναμη ψυχής και την επίδοσή του.
Στις Σπέτσες ακολουθεί εφέτος το Spetses mini Marathon 2015 που θα διεξαχθεί 9 με 11 Οκτωβρίου.