Στην αναφορά ότι το Eurogroup γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξο για τη διάσωση της Ελλάδας προχώρησε χθες Κυριακή ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην ολλανδική ιστοσελίδα Volkskrant.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φιλοδοξεί για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωομάδας ανέφερε πως η αμφιβολία για τους Έλληνες αυξάνεται καθημερινά. «Η αμφιβολία για το εάν η Ελλάδα μπορεί και θέλει να σωθεί, αυξάνεται μέρα με τη μέρα»,ανέφερε.

Η ολλανδική ιστοσελίδα σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της «εκρηκτικής» συνάντησης των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας που -όπως αναφέρει- «κατασπάραξαν χωρίς αναισθησία» τον Γιάνη Βαρουφάκη, υπογραμμίζει πως μετά το Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σε παλαιότερο κρίσιμο στάδιο έχω κάνει το ίδιο. Η διαπραγματευτική διαδικασία πρέπει πραγματικά να εξορθολογιστεί» ανέφερε στην Volkskrant ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αν και ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μεγάλου προγράμματος για την Ελλάδα, ανέφερε πως προς το παρόν δεν βλέπει κάτι τέτοιο.