Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17.30 ώρα Ελλάδος ητηλεδιάσκεψη του Euro Working Group (είχε αρχίσει στις 15.00) στην οποία συμμετείχαν από τη Villa Said στο Παρίσι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ.Γιώργος Χουλιαράκηςκαι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ.Νίκος Θεοχαράκης.
Αμέσως μετά τα στελέχη των Θεσμών (EE-EKT-ΔΝΤ) επέστρεψαν στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ για να συνεχίσουν τις συνομιλίες στο πλαίσιο του Brussels Group οι οποίες άρχισαν στον ίδιο χώρο το προηγούμενο Σάββατο.
Η συνέχιση των διαβουλεύσεων του Brussels Group στο Παρίσι και μετά την ολοκλήρωση τουEuro Working Group έγινε ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας.

Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις. Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως το Eurogroup θα επιχειρήσει να δεσμεύσει τον κ. Βαρουφάκη στα βήματα που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Στις 19.00 ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία και το Brussels Group ενώ η ελληνική αποστολή αναχώρησε από το Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεγάλες διαφορές παραμένουν.

«Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής οι οποίες πρέπει να γεφυρωθούν» δήλωσε στο Mega ο κ. Θεοχαράκης αμέσως μετά το Brussels Group. Πρόσθεσε ότι δεν απομένει πολύς χρόνος και ότι η δυνατότητα για συμφωνία εξαρτάται από μια πολιτική απόφαση. Ο Γ.Γ. του υπουργείου υπέδειξε ως σημεία διαφωνίας τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα θα συνεργαστούν και την Πέμπτη με την ελληνική κυβέρνηση, παρατείνοντας κατά μια ημέρα τις επαφές οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν χθες, Τετάρτη.