Τρία βίντεο – κλιπς γύρισε η πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Ύστερα από πέντε χρόνια Μνημονίου το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 115% στο 180% του ΑΕΠ. Μάθε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος» λέει ο εκφωνητής.

Τα τρέιλερ κλείνουν με τις φράσεις: «Έλεξγε το, Διάγραψέ το».

Ως γνωστό η Επιτροπή άρχισε με ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Το παρών την πρώτη ημέρα έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πράττουμε ό,τι μας αναλογεί για τις μελλοντικές γενιές», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος· για «εργαλείο Αλήθειας που η Βουλή θέτει στην υπηρεσία της κοινωνίας και της δημοκρατίας» έκανε λόγο η κ. Κωνσταντοπούλου.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το τρέιλερ. Η ΝΔ κάνει λόγο για «άθλια κομματική διαφήμιση της κ. Κωνσταντοπούλου» που «προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα».

«Η Bουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός μονοκομματικού κράτους, ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, καλώντας την κυβέρνηση «επιτέλους να βάλει την κ. Κωνσταντοπούλου στη θέση της.

Το τρέιλερ, διάρκειας 44», ξεκινά με πλάνα από το κέντρο της Αθήνας, ενώ ακούγεται το «Gimme some truth» του Τζον Λένον.

Δείτε εδώ το δέυτερο βιντεο – κλιπ για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους

Δείτε εδώ το τρίτο βίντεο που κυκλοφόρησε την Μ. Τετάρτη



Αντίδραση από Το Ποτάμι

«Πρόεδρος της Βουλής σε ρόλο τρεϊλερατζή!
Κάθε μέρα και μια δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο της χόμπι από ό,τι φαίνεται είναι η κατασκευή διαφημιστικών τρέιλερ με τις απόψεις της. Σε ένα από αυτά ακούγεται το τραγούδι του Τζον Λένον «Justgimmesometruth» και καλείται (!) ο κόσμος να «ελέγξει» και στη συνέχεια να διαγράψει το δημόσιο χρέος! Κανένα πρόβλημα, η Ελλάδα έχει χώρο και για τους γραφικούς. Μόνο που αυτό το κακότεχνο βίντεο εμφανίζεται με τη σφραγίδα της Βουλής των Ελλήνων! Μπορεί τα κόμματα να μην έχουν ενημερωθεί, μπορεί τα μέλη του προεδρείου της Βουλής να το αγνοούν, το βίντεο όμως προβάλλεται ήδη στο κανάλι της Βουλής στο ίντερνετ. Η κατάσταση νομίζουμε ότι γίνεται επικίνδυνη. Η χώρα έχει νόμιμη κυβέρνηση και η οποία θα πρέπει να απαιτήσει από την Πρόεδρο της Βουλής να κατεβάσει το τρέιλερ και να της συστήσει- φιλικά έστω-να μη φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν».

Ανακοίνωση του ΠαΣοΚ

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη μετατρέψει τη Βουλή σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας και το τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε προσωπικό προπαγανδιστικό μηχανισμό.

Τώρα άρχισε και παραγωγές διαφημιστικών ταινιών με τα χρήματα και τη σφραγίδα της Βουλής.

Ωραία αριστερή αντίληψη δημοκρατίας.

Ας προχωρήσουν σε οικονομίες κλίμακας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορεί να αναλάβει και τη διοίκηση της νέας κομματικής ΕΡΤ».