Σε νέα αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank προχώρησε ο βασικός της μέτοχος Fairfax τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως ανακοινώθηκε, τοποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Fairfax στην τράπεζα, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, διαμορφώθηκε στο 20,03%.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 31 Μαρτίου 2015 το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η Fairfax, μέσω ελεγχόμενων θυγατρικών της, υπερέβη του ορίου του 20% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Fairfax ανήλθε σε 20,03%, που αντιστοιχεί σε 1.902.822.580 δικαιώματα ψήφου επί κοινών μετοχών της Eurobank.​

Μέχρι τις 3 Απριλίου 2015, η Fairfax είχε αποκτήσει μέσω θυγατρικών της περισσότερες από 600 εκατομμύρια μετοχές της Eurobank, πέραν όσων είχε αποκτήσει κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εκτός από τη Eurobank στην Ελλάδα έχει τις ακόλουθες συμμετοχές:

* Το 2014 εξαγόρασε την Praktiker Hellas, της οποίας οι ετήσιες πωλήσεις αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ και διαθέτει 14 καταστήματα με 1.100 εργαζόμενους.

* Είναι κύριος μέτοχος της εταιρείας ακινήτων Grivalia (πρώην Eurobank Properties) με ποσοστό άνω του 40%.

* Κατέχει ποσοστό άνω του 5%, στον Όμιλο Μυτιληναίου, που την καθιστά τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχό του.

Η Fairfax διεθνώς

Η Fairfax είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας κινητών τηλεφώνων BlackBerry (εξαγόρασε το 2013 την Research in Motion (RIM) – BlackBerry έναντι 4,7 δις δολαρίων)

Συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίηση της Bank of Ireland. Αρχικά μαζί με άλλους επενδυτές αγόρασε το 35% της τράπεζας. Στη συνέχεια, το 2014, Fairfax και Ross πούλησαν το 6,4% των μετοχών της Bank of Ireland. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Fairfax άρχισε την πώληση του μισού της εναπομένουσας συμμετοχής του (5,8%) στην Bank of Ireland.

Συνολικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση 935 εκατομμυρίων μετοχών της Bank of Ireland (2,9% του μετοχικού κεφαλαίου) σε ένα εύρος τιμών μεταξύ €35,8 και €37,3 ανά μετοχή.

Το συνολικό ύψος της συναλλαγής εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει έως τα 349 εκατομμύρια ευρώ. Η Fairfax είχε αγοράσει τις μετοχές προς €0,10 όταν επένδυσε €1,1 δις για το 34,9% της Τράπεζας το 2011, μαζί με τον Wilbur Ross και τρεις ακόμη επενδυτές.

Πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρεία Brit έναντι 1,88 δισ. δολαρίων. Η Fairfax συμφώνησε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Brit από τις εταιρείες Apollo Global και CVC Capital Partners, που μαζί διέθεταν το 73% των μετοχών και προχώρησε σε δημόσια προσφορά για το σύνολο των μετοχών της .

Άλλες συμμετοχές – στα προϊόντα φροντίδας υγείας: Johnson & Johnson, στους κλάδους ασφάλισης και αντασφάλισης: Crum & Forster, Northbridge Financial, Zenith, Falcon Insurance, ICICI Lombard, Gulf Insurance, Alliance Insurance, Polish Re, Singapore Re, Group Re, Advent, Odyssey Re κ.ά., στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες: Thomas Cook India.​