Ρεπορτάζ για την χθεσινή συζήτηση στην ελληνική βουλή αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων φιλοξενούν σήμερα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «αναζητά έντιμο συμβιβασμό» ενώ ο Αντ. Σαμαράς θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας «θα ρίξει τη χώρα στο χάος» αναφέρει ο γερμανικός τύπος.

Αυτή είναι η λίστα που περιμένει όλη η Ευρώπη γράφει η Bild ενώ επικαλούμενη τις δηλώσεις του ελληνα πρωθυπουργού αναφέρει ότι η Ελλάδα επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της. Σε άλλο δημοσίευμα που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση κάνει λόγο για την εκροή καταθέσεων από ελληνικές τράπεζες απεικονίζοντας πολίτες σε ουρές έξω από ελληνική τράπεζα.

Η Die Welt αναρωτιέται για το εάν η Αθήνα θα βγει από την κρίση «φορολογώντας τον γύρο», ενώ το Der Spiegel όσον αφορά στη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας σχολιάζει ότι εκτός από κάποιους νέους φόρους, όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν νέες ιδέες.«Και πάλι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, απουσιάζουν οι λεπτομέρειες» γράφει και προσθέτει ότι έρχονται «νέοι φόροι και καθόλου μεταρρυθμίσεις».

Σε άλλο μήκος κύματος το αμερικάνικο πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του με τίτλο «Οι επενδυτές συσσωρεύονται σε ένα «χτυπημένο» χρηματιστήριο» αναφέρει ότι παρόλο που οι ελληνικές μετοχές οδεύουν προς ένα τέταρτο τρίμηνο απωλειών και εκρήξεων αστάθειας, οι επενδυτές δυσκολεύονται να μην στοιχηματίσουν υπέρ της βελτίωσης της εικόνας της ελληνικής αγοράς προσεχώς.

Για την Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση ήρθε ο καιρός του ρεαλισμού και του συμβιβασμού, υποστηρίζει ο βρετανικός Guardian ο οποίος αφιερώνει το κεντρικό του άρθρο στη χώρα μας και στον αγώνα που δίνει για να σταθεί στα πόδια της οικονομικά και να βρει κοινό τόπο συνεννόησης με τους εταίρους της.

Η προθεσμία έχει περάσει και το ελληνικό ζήτημα είναι ακόμη ανοιχτό αναφέρει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η λίστα μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις» η Le Monde. Καθώς τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας κινούνται σε χαμηλά επίπεδα η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις.