Συνεχίζονται οι μετοχικές αλλαγές στη Eurobank, καθώς το fund Capital Investment που συμμετείχε στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας μειώνει το ποσοστό του, την ίδια ώρα που νέα funds αποκτούν τίτλους της.
Όπως ανακοινώθηκε από την τράπεζα, στις 20 και στις 23 Μαρτίου η Capital προχώρησε στην πώληση μετοχών της Eurobank, μειώνοντας το ποσοστό της στο 4,956% από 11,4% προηγουμένως και 20% πριν λίγους μήνες.
Τις ίδιες ημέρες ωστόσο, νέα funds που σχετίζονται με στέλεχος της τράπεζας και της Fairfax, η οποία ελέγχει το management της Eurobank, προχώρησαν σε αγορές μετοχών της.
Ο λόγος γίνεται για τα ακόλουθα funds που απέκτησαν μέσα σε δύο συνεδριάσεις 151 εκατ. μετοχές της τράπεζας: Advent Capital, Odyssey Reinsurance Company, Newline Insurance Company Limited, Fairfax Financial Holdings Master Trust Fund, Newline Corporate Name Limited, Newline Insurance Company Limited, Fairfax Financial Holdings Master Trust Fund.
Ο Wade Sebastian Burton που είναι ταυτόχρονα μη εκτελεστικό μέλος του δ.σ. της Eurobank
και διαχειριστής 100% θυγατρικής εταιρείες της Fairfax, η οποία έχει συνάψει συμφωνίες διαχείρισης επενδύσεων με τα προαναφερθέντα funds.