Μετά τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος την Κυριακή στην Κρήτη σε διάλογο με πολίτες αναρωτήθηκε άν η κυβέρνηση θα έχει την στήριξη τους «και μετά τη ρήξη», την σκυτάλη πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δηλώσεις του, σήμερα Παρασκευή, στην τηλεόραση του Star.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος, ήτοι εάν η λίστα των μεταρρυθμίσεων που καταρτίζει η κυβέρνηση δεν γίνει αποδεκτή τότε το ενδεχόμενο ρήξης είναι ανοικτό. Πρόσθεσε πάντως πως το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το θετικό σενάριο.

«Εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ’ αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό», είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλησε να αναφερθεί στο τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά. «Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά. Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι», ανέφερε.

Ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε, προς διευκρίνηση των δηλώσεών του στο «Star», ότι:

«Όλες αυτές τις μέρες εργαζόμαστε εντατικά για να βρεθεί αμοιβαία επωφελής και βιώσιμη λύση με τους εταίρους μας. Ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η λύση είναι περισσότερο κοντά από ποτέ».