«Η Αθήνα είναι ένας καλός προορισμός για τουρισμό όλο τον χρόνο», τόνισε γενικός διευθυντής Υπηρεσιών Επιβατών και Πωλήσεων της Lufthansa, για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Χάρο Γιούλιους Πέτερσεν, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του ενισχυμένου κατά 8% πτητικού προγράμματος του ομίλου τη φετινή θερινή περίοδο στη χώρα.

«H Αθήνα θα μπορούσε να έχει επισκέπτες όλο τον χρόνο», σημειώνει ο επικεφαλής της Air France –KLM στην Ελλάδα κ. Αλέν Λαελέκ, αναφερόμενος στις προοπτικές του city break προορισμού στη γαλλική αγορά, με βάση το πλήθος των επιλογών που προσφέρει. Στην κατεύθυνση αυτή, στόχος του κ. Λαελέκ είναι η διεύρυνση του πτητικού προγράμματος της εταιρίας προς την Αθήνα και η ενίσχυση της κίνησης από και προς τους γαλλικούς προορισμούς.
Το πρόγραμμα της Air France –KLM περιλαμβάνει εφέτος 22 πτήσεις την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο, με συνδέσεις από Αθήνα με το Παρίσι και το Αμστερνταμ, έως τέλος Μαρτίου. Στη συνέχεια οι πτήσεις αυξάνονται στις 35 και φθάνουν τις 52 τον Ιούλιο, όταν θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από και προς Τουλούζη και Νίκαια. Τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα μειώνονται σε 43 πτήσεις ανά εβδομάδα και από το τέλος Οκτωβρίου επανέρχονται στις 22.
Την ίδια ώρα, η Lufthansa έχει ήδη αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων από Αθήνα προς Μόναχο, προσθέτοντας τέσσερις επιπλέον πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες συνολικά θα φθάσουν τις 23 ανά εβδομάδα σε λίγες μέρες και τις 25 αντίστοιχα στη σύνδεση Αθήνας –Φρανκφούρτης το καλοκαίρι. Αντίστοιχα, από τις 29 Απριλίου η Austrian Airlines θα προσφέρει τέσσερις επιπλέον νυχτερινές πτήσεις την εβδομάδα από τη Βιέννη προς την Αθήνα, αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες της πτήσεις από 7 σε 11. Ενώ η SWISS αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ζυρίχη και Γενεύη και η Brussels Airlines θα συνδέει την Αθήνα με τις Βρυξέλλες, με τέσσερις πτήσεις ανά εβδομάδα.
Ομως ο κ. Πέτερσεν σημείωσε ότι «η Αθήνα είναι μια καλή επιλογή για μεγαλύτερη χωρητικότητα», πέρα από τους τέσσερις μήνες του καλοκαιριού. Ο ίδιος επισήμανε την προοπτική της αγοράς κρουαζιέρας, καθώς πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν τις υπερατλαντικές συνδέσεις της Lufthansa για να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοια.
Εν τω μεταξύ, οι δύο πρώτοι μήνες του 2015 διατηρούν τη θετική πορεία του προορισμού το 2014, χρονιά που οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 29,4% αγγίζοντας τα 3,39 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο Φεβρουάριος κατέγραψε ρεκόρ στο δίκτυο εξωτερικού, με βάση τα στοιχεία επιβατικής κίνησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), μια και σημειώθηκε αύξηση 19%, με 548.925 επιβάτες. Τον ίδιο μήνα, η συνολική επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 24,6% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τους 904.638 επιβάτες, ενώ αυξημένη κατά 34,3% παρέμεινε και η κίνηση εσωτερικού (355.713 επιβάτες).