Ενδιαφέρον τόσο από έλληνες ξενοδόχους, όσο και από funds του εξωτερικού, εκδηλώθηκε στην πρώτη φάση της νέας διαδικασίας της τράπεζας Eurobank για την πώληση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο απ’ ότι σε προηγούμενες προσπάθειες της ιδιοκτήτριας τράπεζας, χάρη στη δυναμική που παρουσιάζει ο τομέας του τουρισμού στη χώρα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Την ίδια ώρα, η αύξηση της τουριστικής κίνησης και οι προοπτικές της αγοράς στο άμεσο μέλλον, έχουν περιορίσει τη διάθεση ξενοδοχείων προς πώληση.
Σε αυτή τη φάση ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι σε αρχικό στάδιο, καθώς δεν έχουν οριστεί οι λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το τίμημα και τη συμφωνία, με την τράπεζα να επιδιώκει αρχικά την πώλησή του, ενώ δεν έχουν απαιτηθεί εγγυητικές επιστολές. Σε επόμενο στάδιο η διαδικασία θα προχωρήσει, με την απαραίτητη πληροφόρηση προς όλες τις πλευρές.
Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis), χτίστηκε στη δεκαετία του ’70 και παραμένει κλειστό τα τελευταία πέντε χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτίρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών. Διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο και χώρους δυναμικότητας 8.000 ατόμων, τρία εστιατόρια, τέσσερα μπαρ, δύο πισίνες και κτίριο με 51 διαμερίσματα.