Τα McDonald’s ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αρχίσουν τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στα κοτόπουλα που προορίζονται για κατανάλωση στα εστιατόριά τους, εν μέσω ανησυχιών ότι η υπερβολική χρήση στα πουλερικά μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων στους ανθρώπους.
Η παγκόσμια αλυσίδα ταχυφαγείων επισήμανε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να φροντίζει για την καλή υγεία των ζώων της, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να μη χρησιμοποιεί το κρέας αυτό στα εστιατόριά της. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει η εταιρεία, τα κοτόπουλα που σερβίρονται σε εστιατόρια των ΗΠΑ θα είναι απαλλαγμένα από τέτοια αντιβιοτικά μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσε ο Μάριον Γκρός, αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας, ενώ τόνισε ότι το νέο καθεστώς θα ισχύσει και για τα εστιατόρια της Ευρώπης.
Τα McDonald’s αγωνίζονται για να κερδίσουν πίσω τους πελάτες εν μέσω της επιβράδυνσης των πωλήσεων (-1.8% τον Ιανουάριο), μετά από σκάνδαλα και καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, σχετικά με την ποιότητα του φαγητού τους.