Επιμένει στις επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας η Google. Ο τεχνολογικός κολοσσός προσέφερε 300 εκατ. δολάρια προκειμένου να στηρίξει τη λειτουργία περισσότερων από 25.000 οικιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας SolarCity.
Η Google έχει ήδη επενδύσει πάνω από 1,8 δισ. δολάρια σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αιολικών και ηλιακών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε τρεις ηπείρους. Αυτή η συμφωνία, επισημαίνει το Bloomberg, μπορεί να έχει μια απόδοση μέχρι και 8% για την αμερικανική επιχείρηση, ενώ, επιπλέον, είναι ένα σημάδι ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν στραφεί στην εκμετάλλευση επενδυτικών μορφών που παλαιότερα προορίζονταν μόνο για τα τραπεζικά ιδρύματα.
Η SolarCity έχει συστήσει ένα fund (η αξία του οποίου επί του παρόντος εκτιμάται περί τα 750 εκατ. δολάρια) προκειμένου να βρει επενδυτές για τη δημιουργία περισσότερων οικιακών εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες είναι δομημένη στη βάση της προσφοράς κεφαλαίων με κίνητρα φοροαπαλλαγής. Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δικαιούνται διαφόρων φορολογικών πλεονεκτήματων, εξηγεί το αμερικανικό πρακτορείο, συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης 30% του κόστους εγκατάστασης ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας. Ενεργειακές εταιρείες, όπως η SolarCity, συχνά προτιμούν να μεταφέρουν τα προνόμια αυτά στους επενδυτές τους.